Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone flan

Mascarpone flan
Mascarpone flan
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Creme Caramel mascarponés változata, egy igazi kalóriabomba, de finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarponét a tejszínnel, cukorral, vanília kivonattal és a tojásokkal, kézi mixerrel simára kavarjuk.
  2. A porcukrot karamellizáljuk, majd elosztjuk 6 tűzálló formácska aljára.
  3. A mascarponés masszát elosztjuk az előkészített formákba.
  4. A formákat egy forró vízzel tele tepsibe állítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, egy éjszakára hidegre tesszük.
  5. A flant tálra borítjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 356
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Creme Caramel mascarponés változata, spanyol karamell flan mascarponésan, flan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

404
mascarpone 250 g
habtejszín 200 ml
cukor 120 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojás 3 db
porcukor 6 ek