Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone mousse

Mascarpone mousse
Mascarpone mousse
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kávé mennyiségét ízlés szerint növelhetjük. A felső réteget kakaó helyett megszórhatjuk csokoládéreszelékkel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kávét feloldjuk 4 ek forró vízben, kb. 5 percet hagyjuk hűlni. A zselatint 10 percet hideg vízben áztatjuk.
  2. A mascarponét a porcukorral, kézi mixerrel simára kavarjuk, majd hozzákeverjük a vanília kivonatot és a kávét.
  3. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek krémet, majd a maradék krémhez keverjük, hidegre tesszük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselésedő krémhez keverjük. A krémet egy nyomózsákba töltjük.
  5. A poharak aljára nyomunk egy réteg krémet, megszórjuk kakaóval, folytatjuk a rétegezést a krémmel és a kakaóval, míg a krém elfogy, a felső réteg krém legyen. Kb. 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
  6. Tálalás előtt a felső krém réteget is megszórjuk kakaóval, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 362
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés mousse, kávés mascarponés mousse

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

508
víz 4 ek
instant kávé 1.5 teáskanál
lapzselatin 3 db
mascarpone 250 g
porcukor 60 g
vanília kivonat 1 teáskanál
habtejszín 250 g
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek