Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone ribizlivel

Mascarpone ribizlivel
Mascarpone ribizlivel
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán egyszerű, és krémesen kényeztető desszert, ami gyorsan elkészül. Egy kemény nap után csak erre vágyik az ember lánya. Eperrel szerettem volna elkészíteni, de csak ribizlit kaptam. Ha eperrel készítjük, akkor kevesebb cukor kell hozzá, főleg ha friss.

hozzávalók / 4 adag

Krém

Ribizliöntet

ajánlat

Egy laktató húsétel után kiváló desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A tejet felforraljuk, és belekeverjük a pudingport, majd sűrű kevergetés mellett lehűtjük, amennyire csak tudjuk. Nem kell hidegnek lennie, elég, ha langyos.
  2. A mascarponét a porcukorral alaposan kikeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a langyos pudingot. Kész is a krém.

Ribizliöntet

  1. A mirelit gyümölcsöt a cukorral forraljuk 5-6 percig, és hagyjuk hűlni. Ha frissből készítjük, akkor elég neki 2-3 perc, úgy szebb, ha nincs összeesve.
  2. A poharakba teszünk egy kanál öntétet, és rá a krém, majd a tetejére ismét egy kevés gyümölcs. Ez lehet friss is, vagy akár reszelt csokoládé. Lehűtjük, és ehetjük is - bár én nem tudtam megvárni, hogy teljesen kihűljön. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 20 685
elküldve: 4
receptkönyvben: 167
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ribizlis pohárkrém, ribizlis pohárkrém mascarponéból, vaníliapudingos mascarponés krém ribizlivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andrejja83
andrejja83 Tue, 2015-07-21 12:03

Sajnos a leírás a puding elkészítését illetően nem megfelelő.
A fenti megoldással egy iszonyatosan csomós valamit kaptam, amit nincs az a robotgép, ami simára tudna keverni, hát még a kézi keverés...
Sajnálatos módon a csomók miatt egy élvezhetetlen, drága valami lett a finom krém helyett.
Sokkal használhatóbb az, ha normál pudingot készítünk cukor nélkül.

Katicabogaram
Katicabogaram / Katicabogaram Tue, 2015-07-21 13:34

Sajnálom, hogy nem jött össze. Én mindig ennyi tejjel készítem a pudingot, ha krémként akarom felhasználni, de eddig nem csomósodott be. Folyamatosan kell kevergetni habverővel. Ha így csináltad, akkor passz.

704
mascarpone 50 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
porcukor 3 ek
piros ribizli 30 dkg
cukor 4 ek