Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone-s csirkepaprikás galuskával - csirkepaprikás 9.

Mascarpone-s csirkepaprikás galuskával - csirkepaprikás 9.
Mascarpone-s csirkepaprikás galuskával - csirkepaprikás 9.
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkepaprikást mindenki tud készíteni,amit megtanultam,hogy sok hagymával kell csinálni,mert nemcsak jó ízt ad az ételnek,hanem a sűrűségét is meghatározza. Az alapötlet az volt, hogy egy kicsit máskképpen csináljam, mint ahogy szoktam. Maradt egy fél mascarpone krém a múltkori tiramisu sütim után, úgy gondoltam, hogy ez a nagyon sűrű krémsajt nem ronthatja el az ízét. Kapott egy kis olaszos fűszerezést,és a végeredmény önmagáért beszélt!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Uborkasaláta illik hozzá,ami az egész világon népszerű. A salátauborkát meghámozunk, besózzuk, amikor levet ereszt kinyomjuk. 2 evőkanál ecetet 1 dl vízzel, majd 2-3 evőkanál cukorral ízlés szerint kikeverünk. Az öntetbe tesszük a kinyomkodott uborkát majd az őrölt pirospaprikát és örölt borssal megszórjuk. (1 gerezd préselt fokhagymával is gazdagíthatjuk.)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Elkészítjük a pörkölt alapot.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Felengedjük egy kis vízzel, majd addig forraljuk amíg a zsírjára nem pirul vissza.
  4. Ezután hozzáadjuk a húst, a felaprított paradicsomot és paprikát majd ízesítjük a szükséges fűszerekkel. Kevergetés mellett ismét a zsírjára pirítjuk, ha szükséges kevés vizet még adhatunk hozzá, majd készre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a mascarpone krémet és összeforraljuk.
  6. Galuskával tálalom de penne tészta is illik hozzá, hiszen olaszosan fűszereztük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 225
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmeli

Mióta szakács: 2011.01.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mascarponés csirkepaprikás, csirkepaprikás mascarponével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koczka Márta
Koczka Márta Mon, 2014-10-27 15:20

köszönöm a receptet nekünk nagyon az ízlésvilágunk ,tökéletesen finom :)

579
csirkemell filé 140 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paradicsom 2 db
zöldpaprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
mascarpone 10 dkg