Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponekrém csokoládés panna cottával

Mascarponekrém csokoládés panna cottával
Mascarponekrém csokoládés panna cottával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az az édesség, ami számomra megunhatatlan! Egy nagy csokoládés panna cottás medence partján ücsörögni... Hm!

hozzávalók / 4 adag

A panna cottához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

  • 30 dkg eper (vagy friss gyümölcsök vegyesen)
  • 1 ek cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap összeállítjuk a panna cottát. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A tejszínt a kakaóporral kb. 10 percig lassan forraljuk, elzárjuk alatta a lángot, és beletesszük a zselatint. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleöntjük a masszát. Amikor a teteje kicsit dermed, ráhajtjuk a fóliát, hűtőszekrénybe tesszük, és 24 órán át hűtjük.
  2. Másnap a mascarpone-t összekeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az ízlés szerinti cukorral. Két részre osztjuk, az egyikbe a Limoncellót, a másikba a gránátalmaszirupot keverjük. A tejszínt habbá verjük, és elosztjuk a két krémben. Hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. A fényezett gyümölcshöz a gyümölcsöket, ha falatnyi daraboknál nagyobbak, akkor – fajtától függően – kockákra, szeletekre vagy gerezdekbe vágjuk, és a cukorral addig forraljuk, amíg a cukor feloldódik, a gyümölcs pedig szépen fénylik. A gyümölcsnek nyersnek kell maradnia.
  4. Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a folpack-ot felhajtjuk, vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és egy éles késsel felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 212
elküldve: 1
receptkönyvben: 134
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kétféle mascarpone-krémes panna cotta fényezett gyümölcsökkel, kakaós panna cotta gyümölcsökkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Buza Sándor
Buza Sándor Fri, 2011-05-06 09:25

Szia, Erika! Teljesen igazad van citromhéj ügyben. Is. Magázódhatunk, ha akarod, de az meg kényelmetlen :-)! s

bokine
bokine / bokine Fri, 2011-05-06 08:45

Ez igen, ezt bevállalnám a medence partján :-D
Köszönöm a receptet. Szeretem a mascarpone krémeket, látom Te is használod a reszelt citromhéjat hozzá. Fantasztikus alapanyag, minden ízt felvesz és felerősít, lehet az sós vagy édes. Remélem nem haragszol a tegeződésért. Üdv: Bokros Erika

Buza Sándor
Buza Sándor Fri, 2011-05-06 08:39

Köszönjük az elismerő szavakat! Bizony, szerintünk is nagyon szép és finom lett. Film is készült róla.
Üdv. bsanyi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2011-05-05 17:28

Jéézusom, most, mikor jön a nyár? Hát ez valami gyönyörű, kérem. Azért is megcsinálom...csak majd nagy társaságban, hogy lehessen osztozkodni. :)
Szép napot!
Üdv:
Nóra

1078
habtejszín 5 dl
instant kakaópor 10 dkg
lapzselatin 6 db
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2.5 dl
vaníliás cukor 6 csomag
citromhéj 1 kk
limoncello 0.5 dl
gránátalma szirup 50 ml
cukor 1 teáskanál
eper 30 dkg
cukor 1 ek