Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponekrém narancsraguval és karamellel

Mascarponekrém narancsraguval és karamellel
Mascarponekrém narancsraguval és karamellel
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek hasonló módon tálalni egy desszertet, letisztultabb formák, mégis rusztikus...
a tányért megkentem egy kis gyümölcsöntet levével ecsettel, és arra tálaltam.

hozzávalók / 10 adag

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

ajánlat

Én fagyis kanállal tálaltam a krémet, a félretett tejszínhabbal díszítettem + egy kis fahéjjal a tetejét.

Szólj hozzá!

elkészítés

Mascarpone krém

  1. A tojássárgáját verjük habosra, majd adjuk hozzá a mascarponét. Keverjük simára.
  2. Ízesítjük mézzel, cukorral, vaníliás cukorral.
  3. A babapiskótákat majd az elkészült cukorszirupba mártsuk bele picit,de csak annyira, hogy ne legyenek kemények, majd daraboljuk fel őket, és keverjük bele a krémbe.
  4. A hulalát verjük kemény habbá, majd a felét tegyük félre. Másik felét lazán keverjük a krémbe, erre azért van szükség, mert az alapkrém intenzívebb ízű, a tejszíntől selymesebb lesz, könnyedebb.
  5. Tegyük letakarva a hűtőbe a kész krémet.

Tejkaramell

  1. A cukort karamellizáljuk szárazon.
  2. Ha elérte a kívánt színt, akkor öntsük hozzá a felforralt tejszínt!
  3. Óvatosan kevergetjük, amíg a hirtelen megkeményedett karamell el nem olvad. Ha rotyogott 2 percet, akkor hűtsük le, ettől besűrűsödik, mártásos lesz.

Narancsragu

  1. A narancsokat tisztítsuk meg, filézzük ki őket, és daraboljuk nagyobb kockákra.
  2. A cukrot a vízzel felforraljuk, ha forrt kb. 2 percet, akkor teszünk hozzá egy kis narancslét, de csak annyit, hogy éppen, hogy hígítsunk rajta! Majd adjuk hozzá a narancsokat, ha szirupos állaga kezd lenni, akkor kevés vízzel kikevert keményítőt adjunk hozzá, amint felforrt, tegyük félre, és hűtsük le, akár hűtőfürdővel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 112
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krém mascarponéból tejszínes karamellel, narancsos mascarponekrém karamellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

632
mascarpone 50 dkg
tojássárgája 3 db
növényi habtejszín 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
méz 2 ek
babapiskóta 4 db
cukor 1 púpozott ek
habtejszín 5 dl
cukor 30 dkg
narancs 2 közepes db
cukor 5 dkg
víz 2.5 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
narancslé 1 dl