Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponekrémes csokitorta

Mascarponekrémes csokitorta
Mascarponekrémes csokitorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát fiam részére készítettem, akit érdekel a csillagászat...

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Születésnapra, de bármilyen alkalomra ajánlom ezt a finom, csokikrémes csokitortát...

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. 6 tojásból szokásosan csokis piskótát készítünk.
  2. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként beledolgozzuk a cukrot.
  4. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  5. A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóval, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  6. A masszát az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.

A mascarponés krémhez

  1. Amíg sül a torta, elkészítjük a mascarponés krémet. A mascarponekrémet, a cukrot és a kakaóport gépi habverővel jól elkeverjük. De akár villával is lehet.
  2. Külön egy magasabb falú tálban felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, s azzal még kicsit verjük, s a kettőt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény, és nem lesz benne fehér tejszín, tehát egynemű csokikrém lesz.
  3. Ezt pár órára hűtőbe rakjuk, majd megtöltjük vele a csokitortát, amit előtte 3 fele vágunk.
  4. Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakjuk legalább egy órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.
  5. Én vettem kék, sárga és fehér színű marcipánmasszát. A kéket kinyújtottam nejlon zacskón úgy, hogy a nyújtódeszkára raktam egy nejlon zacskót, erre helyeztem a meglangyosított marcipánmasszát, majd erre egy másik nejlon zacskót raktam, s szépen, óvatosan kinyújtottam. Közben forgattam, hogy aránylag kerek marcipánt kapjak.
  6. Utána a sárga és a fehér marcipánmasszából kisebb darabot vágtam, s azokat is ugyanígy kinyújtottam, majd tésztakinyomóval a sárgából egy hold alakot csináltam, a fehérből pedig sok csillagot nyomtam ki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 786
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
116 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes csokitorta, marcipános csokikrémes csokitorta, mascarponekrémes csokikrémes csokitorta marcipánnal bevonva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

414
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 késhegynyi
mascarpone 25 dkg
cukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
marcipán 50 dkg