Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés csirkecomb

Mascarponés csirkecomb
Mascarponés csirkecomb
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, mutatós étel. A mascarponét lehet krémsajttal helyettesíteni, úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek rizst vagy tésztát ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát, és tovább sütjük még egy pár percig.
  3. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és a serpenyőt lefedve a húst lassú tűzön majdnem puhára pároljuk, ha szükséges, öntünk hozzá még egy kis vizet.
  4. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a koktélparadicsomokat (el is lehet őket felezni, ha túl nagyok), az olajbogyót és a tejszínnel elkevert mascarponét, és készre pároljuk.
  5. Sóval, borssal, és csipetnyi Cayenne borssal ízesítjük.
  6. Megszórjuk bazsalikommal.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 194
elküldve: 4
receptkönyvben: 374
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1967 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

serpenyős csirkecombok mascarponés-tejszínes mártásban, paradicsomos-olajbogyós csirkecombok mascarponés-tejszínes mártásban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Michiyo
Michiyo Thu, 2013-03-14 14:21

Ez egy isteni finom étel. A te recepted alapján már sokszor elkészítettük. Vendégváróként is első osztályú, és persze mindenkinek ízlik! :)

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 19:32

Ez elkészül! Igaz, hogy nem rémsajttal, vagy Mascarpone utánzattal, amit nálunk árulnak,, de van jó kis házisajt, abból gyártok egy krémet.

vikit
vikit Sun, 2010-02-21 16:16

Szia,

Ma megcsináltam ebédre, és nagyon finom volt!
Én úgy csináltam, hogy az egész csirkecombokat előbb sütőben megsütöttem, megpároltam, aztán serpenyőben megpirítottam mindkét oldalát.
Köszi a receptet!

Viki

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-01-07 21:33

Anyám! Rácsorog a nyálam a billentyűzetre... :-)

473
csirkecomb 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
koktélparadicsom 7.5 dkg
fekete olajbogyó 10 db
mascarpone 4 dkg
habtejszín 30 ml
cayenne bors 1 csipet
bazsalikom 1 ek