Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés csokitorta séfike konyhájából

Mascarponés csokitorta séfike konyhájából
Mascarponés csokitorta séfike konyhájából
72 perc / előkészület: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapomra lett kitalálva és megsütve, és hatalmas sikert aratott. Azóta is készítjük.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A 7 tojássárgát habosra kavarjuk 25 dkg cukorral (nyírfacukorral, csak 20 dkg-t használtam) és 6 evőkanál vízzel. Mikor már habos, hozzáadjuk a sütőport.
  2. A 7 tojásfehérjét félig kemény habbá verjük, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, majd lassan, kanalanként hozzáadunk 6 kanál vizet.
  3. Lassan, óvatosan összekeverjük a két masszát (hogy ne törjön össze a hab), majd kanalanként adjuk hozzá a lisztet.
  4. Tortaformában egyenként 3 piskótalapot sütünk. A megsült piskótákat csak a lehűlésük után vesszük ki a formából. Ha mandulalisztet használtunk, különösen ügyelünk a kivevésre, mivel az ilyen piskóta lágyabb és omlósabb, mint a finomlisztből készült. Arra is figyelnünk kell, hogy ugyancsak a mandulalisztes piskóta zsírosabb állagú lesz, könnyen letapad a forma aljába, és ha előzőleg nem lazítjuk fel az alját egy késsel vagy lapáttal, akkor darabok szakadhatnak fel belőle.

Krém

  1. A 2 doboz (500 g) mascarponéhez keverjünk hozzá 1 darab (250 g) habosra kavart vajat és 2 tábla (180 g) olvasztott tejcsokoládét. A csokit kicsit lehűtjük a hozzáöntés előtt, de még legyen folyékony állagú.
  2. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, majd lassan belekavarunk egy vízben feloldott, zacskós zselatinport (a tasakon levő ajánlás szerint elkészítve). Ízlés szerint lehet még édesíteni porcukorral.
  3. Hagyjuk megdermedni a krémet, majd összeállítjuk a tortát. Teszünk a lapok közé, de hagyunk a tetejére, és ha jut, az oldalára is. Reszelt csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 425
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

séfike

Mióta szakács: 2017.03.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponetorta, csokikrémes sajttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1208
tojás 7 db
cukor 25 dkg
víz 12 ek
sütőpor 1 csomag
mandulaliszt 12 dkg
mascarpone 500 g
vaj 25 dkg
tejcsokoládé 180 g
növényi habtejszín 250 ml
zselatin 10 g