Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés csokoládétorta

Mascarponés csokoládétorta
Mascarponés csokoládétorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam szülinapi tortája:)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához (1 db)

A krémhez (1 réteg)

A gyümölcsréteghez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótákat megsütjük (kétszer), majd teljesen kihűtjük. Mindkettőt lapjában félbevágjuk, így 4 lapunk lesz. Az első lapot betesszük a tortagyűrűbe.
  2. A krémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokit, felverjük a tejszínt a cukorral, és beáztatjuk a zselatint.
  3. A mascarponés krémet is kétszer készítjük, robotgéppel átkeverjük, hozzáöntjük az olvadt, de már nem forró csokit. Belekeverjük a felvert tejszínt.
  4. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk 1 ek vízzel, teszünk hozzá egy kis krémet, majd az egészet hozzákeverjük a csokoládés részhez. Egyből rákenjük a piskótalapra, majd lezárjuk egy újabb lappal.
  5. A gyümölcsréteghez karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a gyümölcsöt, hagyjuk pár percig, hogy levet engedjen, majd a pudinggal besűrítjük.
  6. 1-2 percig robotgéppel hűtjük, majd rákenjük a piskótára, és az egészet betesszük a hűtőbe.
  7. A következő réteg csokis krémet ugyanúgy készítjük, mint az elsőt.
  8. Amikor kész, kivesszük a tortát, ráteszünk egy lapot és rákenjük a krémet. Lezárjuk az utolsó lappal, és egy éjszakára betesszük hűlni a kamrába.
  9. Másnap levesszük a gyűrűt, leöntjük olvasztott csokival, tejszínnel és eperrel díszítjük. (Én étcsokoládét használok mindig és kevés cukrot. Ha valaki igényli, használhat tejcsokoládét és több cukrot.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 516
elküldve: 8
receptkönyvben: 71
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös csokitorta, mascarponekrémes csokitorta, gyümölcsös-mascarponekrémes csokitorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

81Judit
81Judit Sat, 2014-12-13 23:19

Köszönöm szépen a receptet! Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett! :) A krém édességét nagyon jól ellensúlyozza a gyümölcsös réteg savanykás íze. Annyit csináltam kicsit másként, hogy a gyümölcsrétegnél sűrítés előtt leturmixoltam a gyümölcsöt. Utólag annyit változtattam volna még, hogy a kakaós piskóta helyett inkább sima piskótát sütöttem volna, hogy látványosabban elkülönüljön a piskóta és a krém. De ezt majd legkōzelebb próbálom ki, mert biztos elkészítem még ezt a tortát. :)

373
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 2 csapott ek
étkezési keményítő 2 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
csokoládé 10 dkg
lapzselatin 3 db
porcukor 2 ek
víz 1 ek
erdei gyümölcs mix 40 dkg
barna cukor 2 ek
pudingpor 1 tasak
csokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 1 ek
eper 20 dkg