Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés eperhab Glaser konyhájából

Mascarponés eperhab Glaser konyhájából
Mascarponés eperhab Glaser konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom desszert az eperszezonra.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a végén hozzádolgozunk kb. 2 ek cukrot is.
  2. A mascarponét a maradék cukorral és a vanília kivonattal simára keverjük.
  3. Az epret megmossuk, tisztítjuk, szárazra itatjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A pürét elkeverjük a mascarponéval, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  4. Poharakba osztjuk, és pár órára betesszük a hűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 353
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcshab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
mascarpone 150 g
eper 200 g
tojásfehérje 2 db
cukor 100 g
1 csipet
vanília kivonat 1 teáskanál