Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés epertorta Regina konyhájából

Mascarponés epertorta Regina konyhájából
Mascarponés epertorta Regina konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a kikevert tojássárgájához adjuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabbal együtt. Vigyázni kell, hogy a hab ne törjön meg.
  3. Kivajazott sütőformába öntjük a tésztát, és 20-25 percen át sütjük 200 fokon.
  4. A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kettévágnánk.

Krémhez

  1. Az epreket megtisztítjuk, pár darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig felkockázzuk.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és végül az eperdarabokat.

Eperkrémhez

  1. A hozzávalókat egy kis fazékba feltesszük főni, és addig forraljuk, míg krémes állagot nem kapunk. (Én szoktam beletenni 2-3 levél mentát... különleges ízt kap tőle.)
  2. Ha elértük a kívánt állagot, egy botmixer segítségével pürésítjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a mascarponés krémhez keverjük.
  4. Miután a piskóta teljesen kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Ezután a külsejét is bevonjuk vele. Tetszés szerint eperdarabokkal és mentalevéllel díszíthetjük. Pár órát hagyjuk összeérni a hűtőben.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 207
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

I.Regina

Mióta szakács: 2017.06.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes epertorta, eperkrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gg83
gg83 Mon, 2017-06-19 14:43

Szülinapomra elkészítettem! nagyszerű könnyű nyári édesség! :)

565
tojás 8 db
cukor 8 csapott ek
finomliszt 8 csapott ek
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
eper 60 dkg
habtejszín 6 dl
mascarpone 250 g
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
eper 200 g
cukor 40 g
víz 50 ml
menta 0 ízlés szerint