Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-epres csokitorta

Mascarponés-epres csokitorta
Mascarponés-epres csokitorta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a múlt hétvége 3. epres süteménye. Ezt most nagymamámnak készítettem, de sajnos én már nem tudtam elvinni neki, mert jöttem vissza Pestre, de amikor a vonaton zötyögtem már, csörgött a telefonom és nagymamám volt az, hogy megköszönje a finom sütit. Ez az igazi öröm, amikor a nagymamáknak már mi, unokák tudunk ilyen apróságokkal kedveskedni.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tortalap elkészítése: A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és béleljük ki egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát pedig kenjünk ki vajjal.
  2. A vajat olvasszuk meg, keverjük a cukorral habosra, adjuk hozzá a tojásokat és a tejfölt, majd a száraz hozzávalókat: a sót, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát, lisztet és kakaóport.
  3. A kész masszánkat öntsük az előkészített tortaformánkba, és az előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt (sütőfüggő) süssük meg. Ha készen van, hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krém elkészítése: A tejszínt használat előtt 20 percre tegyük mélyhűtőbe. Kivéve a fagyasztóból, kezdjük el kézi mixerrel verni, és amikor már kezd "tejszínesedni", adjuk hozzá a habfixálót.
  5. Egy másik tálban keverjük el a mascarpone-t a cukorral, majd óvatosan spatulával keverjük hozzá a tejszínt, és az apró darabokra vágott epret.
  6. A torta összeállítása: A kész epres krémünket kenjünk rá a kihűlt tortalapunkra, és tegyük be a hűtőbe egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek, de a torkosok akár azonnal fogyaszthatják is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 502
elküldve: 8
receptkönyvben: 209
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes csokitorta, epres csokitorta mascarponés krémmel, csokoládétorta epres-mascarponés krémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salyk
salyk Tue, 2013-05-14 10:09

A tészta hozzávalói közt nncs feltüntetve cukor.

426
vaj 7.5 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
tejföl 13 dkg
1 csipet
fahéj 0.5 kávéskanál
sütőpor 0.5 kávéskanál
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 30 g
mascarpone 25 dkg
habtejszín 100 ml
habfixáló 5 g
porcukor 3 ek
eper 20 dkg