Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel

Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel
Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az őszi, téli esték kedvencei a krémlevesek. És miből is főzhetnénk ilyenkor fincsi krémlevest, ha nem az egyik nagy őszi zöldségslágerből, a sütőtökből?! 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített vajon megpirítjuk a zsályaleveleket, majd amikor készen vannak (3-4 perc), szalvétára, papírtörlőre félretesszük őket, hogy ropogósra száradjanak.
  2. Az edényben maradt vajra dobjuk a felkockázott vöröshagymát, és ha már üveges, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Azért érdemes a fokhagymát később adagolni, mert nagyon könnyen odaég. Felöntjük a sistergő hagymát a fehérborral, és hagyjuk egy pár percet főni. A nagyobb kockákra vágott sütőtököt, burgonyát és édesburgonyát ezt követően tesszük az edénybe. Megkeverjük a zöldségeket a hagymás, boros lében, majd felöntjük az alaplével, és annyi vizet adunk hozzá, hogy bőségesen ellepje a zöldségeket. Nagy lángra kapcsoljuk a gázt az edény alatt. Nem érdemes ennél több folyadékot adni hozzá, ha igazán krémes levest szeretnénk.
  3. Miután forrni kezd, kb. közepesre állítjuk a gázt, sóval, borssal fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. Ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel turmixoljuk a levest. Ekkor adjuk hozzá a mascarpone-t. Ha a sajt teljesen elolvadt, akkor kész a finom levesünk.
  5. Tálaláskor tökmaggal, szezámmaggal, lenmaggal szórjuk meg a tetejét, és ha ügyesek voltunk, akkor szépen megállnak a tetején. :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 851
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rántott békA

Mióta szakács: 2016.10.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
receptverseny: Danubius Hotels
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

tökleves, őszi krémleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Palek
Palek Sat, 2019-11-16 14:43

Nagyon finom leves! Édesburgonya nélkül készítettem, de így is tökéletes volt, a pirított zsályalevél koronázta meg! (A magvakat én egy kicsit megpirítottam rászórás előtt.)

440
sütőtök 0.5 kg
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 1 közepes db
édesburgonya 1 db
vaj 4 tk
fehérbor 1 dl
mascarpone 100 g
alaplé 5 dl
zsálya 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tökmag 1 ek
lenmag 1 ek
szezámmag 1 ek
víz 3 dl