Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka

Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka
Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti mások receptjeinek a felhasználásával lett a saját szájízünknek megfelelően kikísérletezve. Nagyon nagy sikere lett, most már rendszeresen készítem, van, hogy tortának is, olyan gyümölccsel és lekvárral, amihez éppen kedvünk van.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

ajánlat

Bármilyen piros bogyós gyümölcsből főzött lekvárral vagy dzsemmel készíthetjük, a házilag főzöttekkel a legfinomabb.

A málnán és áfonyán kívül díszíthetjük eperrel és szederrel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a vízből a cukorral habot verünk.
  2. A keményre vert tojásfehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a liszttel elkevert sütőport.
  3. A masszából kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30x40 cm-es tepsiben 180 fokon egyenként kb. 30 perc alatt két lapot sütünk.

A töltelékhez

  1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan adagolva belekeverjük a mascarponét.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd habverővel összedolgozzuk a csokis krémmel, közben a zseléfixet is belekeverjük.
  3. Mindkét piskóta egyik oldalát megkenjük lekvárral, majd a lekváros oldalak közé kenjük a krém felét.
  4. A krém másik felével bevonjuk a süteményt.

Díszítéshez

  1. Kijelöljük a tetszés szerinti méretű szeleteket (én 4-4,5 cm oldalú kockákra szoktam vágni), a közepükre habzsákból rózsákat nyomunk, amelyekbe beleültetjük a gyümölcsöket, végül zöldséghámozóval felforgácsolt fehér csokival szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ibissz

Mióta szakács: 2013.04.21.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös süti, krémes réteges

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

755
tojás 8 db
víz 2 evőkanál
finomliszt 10 púpozott ek
cukor 10 ek
sütőpor 1 csomag
málnalekvár 350 g
cseresznyelekvár 350 g
fehér csokoládé 20 dkg
mascarpone 500 g
habtejszín 200 ml
zselatinfix 1 csomag
fehér csokoládé 3 dkg
málna 5 dkg
áfonya 5 dkg