Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-fokhagymás spagetti

Mascarponés-fokhagymás spagetti
Mascarponés-fokhagymás spagetti
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszínnel is készíthető ez a finom és gyors tészta, gazdagíthatjuk gombával, spárgával, kevésbé lédús zöldségekkel!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
  2. A garnélákat és a kockákra darabolt lazacot 6-8 perc alatt az olívaolajon megpároljuk 3 gerezd kinyomott fokhagymával, közben rálocsoljuk a bort, sózzuk, borsozzuk, amikor kész hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a mascarponét. Ha jó krémesre szeretnénk, adhatunk hozzá dupla mennyiséget! :)
  3. Ha újra felforrt levesszük a tűzről, hozzáadunk még 3 gerezd vékonyra karikázott fokhagymát, addigra a tészta is megfő, leszűrjük és öblítés nélkül ráöntjük a szószra.
  4. Lefedjük pár percre, hogy a szósz besűrűsödjön.
  5. Pár perc múlva forrón tálaljuk!

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 981
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mascarponés spagetti lazaccal és garnélával, lazacos-garnélás spagetti, garnélás tészta, lazacos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

852
garnéla 140 g
lazac 5 dkg
spagetti tészta 250 g
mascarpone 9 dkg
petrezselyem 2 szál
fokhagyma 6 gerezd
fehérbor 1 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek