Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-gyümölcsös kosárka - diétásabb verzióban

Mascarponés-gyümölcsös kosárka - diétásabb verzióban
Mascarponés-gyümölcsös kosárka - diétásabb verzióban
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valamilyen könnyű, habos és nagyon gyümölcsös finomságot készíteni, ami vidám és szép is, ráadásul még egészségesnek is mondható. Így esett a választásom a kedvenc kosárka receptemre, amit teljes kiőrlésű, illetve szénhidrátcsökkentett liszttel tettem egészségesebbé. A problémát a mascarpone jelenti, de arról lehetetlen lemondani!Így íme az én kis tavaszi, szinte diétás és nagyon finom epres-málnás kosárkám!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A liszteket keverjük el a cukorhelyettesítővel, majd reszeljük bele a citromhéjat.
  2. Morzsoljuk bele a vajat, és adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyúrjuk tésztává. Bár így egészségesebb, de a dolgunkat is igencsak megnehezítik ezek a lisztek, mivel a tészta keményebb és morzsásabb is lesz tőle, de nem kell aggódni, a végén igazán finom lesz, csak kicsit macerásabb így.
  3. Tegyük fél órára a hűtőbe fóliában.
  4. Egyszerűbb, ha kisebb darabokat szakítunk a tésztából, és azokat kézzel átgyúrva - ezzel fellágyítva - nyújtjuk ki. Egy bögrével vágjunk belőlük köröket, és ügyeskedjük bele a formákba. Én szilikon muffinkapszlikat használok, mivel nem kell őket pluszban vajazni, és mégis szinte kiugranak belőlük a kosárkák, miután kisültek.
  5. 170 fokon, hőlégkeveréssel süssük 12 percig.

Krém

  1. A mascarponét keverjük habosra a cukorhelyettesítővel és a citromhéjjal, illetve lével. Majd keverjük bele a málnát is, és tegyük félre.

Díszítés

  1. Az epreket vágjuk félbe, majd a feleket kettőbe vagy háromba, hogy kicsit vastagabb cikkeket kapjunk.
  2. Mindegyik kihűlt kosárkába tegyünk három-három cikket, ezzel kis fészket alkotva, majd halmozzuk rájuk a krémet, jó púposra!
  3. Végül díszítsük citromfű- vagy mentalevelekkel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Egnecsy

Mióta szakács: 2019.03.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskosár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

654
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 1 db
édesítőszer 17.5 g
vaj 10 dkg
mascarpone 25 dkg
édesítőszer 25 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
málna 15 dkg
eper 15 dkg
citromfű 1 csokor