Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-gyümölcsös tekercs

Mascarponés-gyümölcsös tekercs
Mascarponés-gyümölcsös tekercs
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is Édesanyám születésnapjára készült az aszalt szilvás-unikumos puncstorta, és a gyümölcsös-túrós zselé mellett. Igazság szerint a gyerekek miatt készült, hogy lehetőleg ne az alkoholos tortát egyék (persze azért ettek abból is, de azért korlátozva a fogyasztást).

hozzávalók / 6 adag

Piskótához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a 2 ek vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. Forrón a sütőpapírral együtt feltekerjük, és így hűtjük ki.
  4. A gyümölcsöket kicsumázzuk, megmossuk, a nagyobb darabokat feldaraboljuk, és pár szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
  5. A krémhez a tejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal. Ezután összekeverjük a mascarpone sajttal és a porcukorral.
  6. Óvatosan kitekerjük a piskótatekercset, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  7. Megkenjük a krém kétharmadával és megszórjuk a gyümölcsökkel. Feltekerjük a piskótát, és kívülről bevonjuk a maradék krémmel. Díszítjük a félretett gyümölcsökkel, és pár órára hűtőbe tesszük.
  8. Szeletelve tálaljuk ezt a finom gyümölcsös piskótát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes piskótatekercs, gyümölcsös-mascarponés piskótarolád, piskótatekercs mascarponés-gyümölcsös krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
tojás 6 db
finomliszt 18 dkg
cukor 18 dkg
1 csipet
víz 2 evőkanál
mascarpone 25 dkg
növényi habtejszín 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 10 dkg
áfonya 10 dkg
málna 10 dkg
eper 10 dkg