Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)

Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)
Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én mindig variálom a mákos gubát, szerintem az alaprecept tényleg csak egy alap, amit bármivel jól meg lehet "bolondítani". :-) Nekem bejött ez a változat is, gondoltam, közzéteszem. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szeirntem ez mák helyett darált dióval (ez esetben kevesebb cukorral, vagy anélkül) is nagyon finom lehet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk. (Ha friss kiflink van csak, akkor meleg sütőben kb. 20 perc alatt kicsit megszárítjuk őket.)
  2. A tejet 5 dkg porcukorral felforraljuk, a kiflikre öntjük, jól összeforgatjuk vele, s fedő alatt hagyjuk, hogy kicsit megszívják magukat.
  3. Kivajazunk egy megfelelő méretű tepsit, beleegyengetjük a tejes kifliket.
  4. A darált mákhoz keverünk 10 dkg porcukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat, majd megszórjuk ezzel egyenletesen a guba tetejét, végül vajdarabkákat szórunk rá.
  5. Forró sütőben (kb 200°C-on) kb. 15  perc alatt megsütjük.
  6. Az aszalt barackot apró kockákra vágjuk, s kevés (elvileg cukros) vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
  7. A tojássárgáját 5 dkg cukorral habosra verjük, hozzákeverjük a mascarponét és a barackot.
  8. Az egészbe beleforgatjuk a gubát, jénai tálba tesszük, s forró sütőben további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 674
elküldve: 7
receptkönyvben: 394
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos guba mascarponéval és aszalt sárgabarackkal, mascarponés-aszalt sárgabarackos mákosguba

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskifli78
kiskifli78 Sat, 2011-02-26 20:35

http://www.diningguide.hu/recept/etterem-informacio-5391 a gubakifli receptje, amit ha jó vékonyra sodorsz, kemény lesz másnapra. Én elkövettem azt a hibát, hogy kevesebb tejet öntöttem a kiflikre (a dagasztás fél adagját használtam ehhez az adaghoz, még igy is kicsit magasabb a kifli aránya), de egy kis vanilia sodóval/pudinggal lehet helyettesiteni, hogy "lucskosabb" legyen a guba :) finom lett :)

kiskifli78
kiskifli78 Sun, 2011-02-06 01:10

Ezt muszály vagyok megcsinálni, mert annyira jól hangzik! Limara oldalán találtam gubakiflit, azt megsütjük itthon, legalább letesztelem azt is :) milyen jó is ez a sok finomság... köszönjük, mentjük!

Zit
Zit / Zit Mon, 2011-02-07 10:58

Hűűű, de jó! Guba, saját készítésű kifliből, ez igen! :-) Alig várom a beszámolót!

Olgy
Olgy Sat, 2011-01-08 11:00

Azzal a változtatással csináltam, hogy barack helyett mazsolát tettem bele. Nagyon finom lett.

745
kifli 10 db
tej 8 dl
mák 5 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 3 dkg
tojássárgája 4 db
mascarpone 25 dkg
aszalt sárgabarack 3 dkg