Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés muffin mandarinnal

Mascarponés muffin mandarinnal
Mascarponés muffin mandarinnal
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdőknek is ajánlom, nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
  2. Az egyik tálban a lisztet  a sütőporral és egy csipetnyi sóval összekeverjük.
  3. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat  habosra keverjük.
  4. Ezután a lisztes keveréket, a mascarponét és a tejszínt hozzáöntjük a tojásos masszához, majd simára összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a nem túl apróra vágott mandarint.
  5. A tésztát muffin papírokkal kibélelt formákba öntjük. 25 percig sütjük.
  6. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 692
elküldve: 7
receptkönyvben: 234
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildibildi

Mióta szakács: 2009.12.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandarinos kevert sütemény, mandarinos muffin

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evibus
evibus Tue, 2019-02-19 13:35

Azért készítettem el, mert sokan megdicsérték, és jól tettem. Nagyon fincsi muffin! Teljesen rendben van ez a recept, a mandarin sem keserű, csak le kell húzni a fehér hártyát róla. Köszönöm Ildibildi!

Marcsirika
Marcsirika Sun, 2014-05-25 17:41

Sajnos nekem nem jött össze, pedig nagyon hegyeztem rá a gyomrom! :-(
40 perc sütés után is azt értem csak el, hogy kívül már négerbarna volt, belül még mindig nyers. A kukában landolt....

kolompérszméagol
kolompérszméagol Sat, 2013-07-06 16:52

Állati finom lett 25 dkg mascarponéval is, és én meggyet raktam bele ami most éppen szezonális ;D Két tepsit megtöltött..de még így is hamar elfogyott:)) Nekem nem kellett szerencsére átraknom, kb 35-40 perc azért kellett neki hogy megsüljön.:)

Gabriella9
Gabriella9 Wed, 2012-12-19 20:23

Én teljesen függő lettem!:))) Már negyedjére készítettem el(mandarin nélkül,mert én azt sütiben nem szeretem),és minden sütésnél egyre jobb lesz,pedig már az első is nagyon finom volt!:) Nálam viszi a pálmát ez a muffin,nagyon köszönöm a receptet!:)

Bountyka
Bountyka Fri, 2012-04-13 10:24

Megcsináltam, de mandarin nélkül és annyira finom lett, hogy nem lehet abba hagyni! :) Köszönöm a receptet!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 19:35

Szuper! Tejszín nélkül, mandarin helyett naranccsal és banánnal sütöttem, 25 helyett 30 percig, és nagyon finom lett! Köszi a receptet!

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Sat, 2011-03-05 16:49

Köszönöm szépen az infót, Binky! Bár véleményem és tapasztalatom szerint a recepteknél igenis fontos a pontos mennyiség, ha nem lenne az, elég lenne felsorolni a hozzávalókat, aztán mindenki hozzon ki belőle azt, amit akar :D

cucimuci
cucimuci Sat, 2010-12-11 11:12

Pár hete megcsináltam ezt a muffint, eddig talán ez fogyott el a leggyorsabban:D:D köszönjük a receptet, isteni volt:)

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Sun, 2010-11-21 10:17

Köszi, ezt én is tudom. Kb lekapcs.előtti 5 percben adtam rá hőlégkeverést (muffinoknál ez bevált a szép szín mellett arra is, hogy megemelje kicsit a tésztát, így lesz szép kúpformájuk), és nem váltottam meg vele a világot. Mindegy, van itt még bőven sok jó recept (meg sok olyan is, amit már kipróbáltam, és sokszor sütöm), úgyhogy nem adom fel. :)

Binky
Binky Sat, 2011-03-05 15:07

Szia palacsinta!:)
Nekem most sü l kérdéses recept a sütőmben, még nem tudom milyen lesz, de remélem elkapkodják majd, ha kész lesz és kihűl.
Szerintem a recept készítője semmiképpen nem hibáztatható, hisz nem ír képtelenségeket, ebből a hozzávalók és arányok alapján egy korrekt süti sül ki, és mint látom mások is elégedettek voltak vele.
A receptet én mindig ötletadónak veszem, mikor csinálom a sütit, mégha nem is csináltam soha ilyen típusút előtte, akkor is bátran belepiszkálok, itt pl. nekem nem került tejszín a tésztába, összesen 100 g vaj ment bele és nagyjából 250 g mascarpone, mandarin helyett narancs és tettem hozzá reszelt citromhéjat is.
Én is sütöttem már pár muffint, bár lehet nem annyit mint te, épp ezért ha látom nem megfelelő a tészta állaga akkor gyanakszom, kicsivel több liszt kerül mondjuk bele és csak úgy teszem sütőbe. Azt se szabad elfelejteni, hogy a hozzávalók különbözősége is adja sikeres és sikertelen sütést.
Lehet neki más fajtájú a mascarponéja vagy levesebb a mandarinja, vagy nagyobb szemű, épp ezért a saját hozzávalónkhoz kell átalakítani a receptet:)
A recept egy elv, egy ötlet, ha pontról pontra követjük, lehet nem az sül ki belőle mindig, amit akartunk, ezért kell gyakorolni és sokat sütni.

Szép délutánt és remélem finom lesz a muffinom, még kell neki pár perc.
A receptért meg külön köszönet, a mascarpone másik feléből csokitorta lett.

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Sat, 2010-11-20 12:45

Nekem nagyon nem jött be. a belseje egy óra után (hőlégkeverést is kapott) is nyákos még. Szerintem a mascarpone és a tejszín vagylagos kéne, hogy legyen, esetleg a lisztet és a tojást duplázni kéne ilyen mennyiségű zsíros hozzávalóhoz.
Gratulálok annak, aki ebből a receptből ki tudott hozni valamit, ami nem csak ehető, de rá is lehet nézni :D

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2010-11-20 18:45

Szia! Csak tanácsként írom: a hőlégkeveréssel csak azt éred el, h. kívül kérget kap, de belöl nyers marad a tészta. Erről engem is egy tapasztalt NS-es "kolléganő" világosított föl. Talán próbáld meg úgy, h. végig alul-felül sütéssel süsd. Sok sikert! Gabi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2010-08-06 14:42

Feltétlenül fontos a muffinformákat papírral bélelni és abba tölteni a tésztát, v. az is jó, ha sütőmargarinnal kenem ki? Én legalábbis mindig így szoktam, de nem tudom, h. a mascarpone miatt másként kell-e eljárnom.

MrsB
MrsB Sun, 2010-04-18 12:03

Sziasztok! Én most vettem ki a sütőből! De mivel nem volt itthon muffin papírom ezért én is őzgerincbe raktam!Több mint egy órát kellet sütnöm de még így is olyan mintha nem lenne a belseje megsülve! A külseje meg már majdnem megégett:S
Amine neked milyen lett a belseje????
Ilyennek kell lennie vagy elrontottam valamit??? Egyébként Isteni finom

Amine
Flowerbomb / Amine Sat, 2010-01-02 20:14

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt. Szintén vajjal és 250 g mascarponevel készítettem, igy egy picit hígabb lett, ezért a sütés felénél a muffinpapírból átraktam az egészet egy özgericbe. A férjemmel pikk-pakk megettük!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-12-12 20:25

megcsináltam a sütit, és nagyon finom lett. Igazi vajjal készítettem, tehát nem margarinnal. Istenien kiemeli a mascarponét. Vagy fordítva... :-)

582
vaj 15 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 2 tk
0 ízlés szerint
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 20 dkg
habtejszín 2 dl
mandarin 3 db