Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-pirított diós répatorta

Mascarponés-pirított diós répatorta
Mascarponés-pirított diós répatorta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szülinapjára szerettem volna valami különlegeset, és az egyik unokatestvérünktől kaptam a receptet. Nem bántam meg, egy morzsa sem maradt belőle :) Szerintem a krémet bármivel lehet ízesíteni, ha valaki nem szereti a citromot, tehet bele narancshéjat, vagy vanílát vagy bármit, ami eszébe jut, sőt a mascarponét sima natúr krémsajttal is lehet helyettesíteni. Egyszerű és nagyszerű recept!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Nagyon finom, különleges, laktató édesség. Csak ajánlani tudom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (Én hőlégkeverésen sütöttem, 26 cm-es (normál méretű) szilikon tortaformában.)
  2. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk és durvára törjük. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük.
  3. A tésztához a száraz alkotóelemeket (lisztek, sütőpor, fahéj, csipet só) egy tálban összekeverjük.
  4. A tojásokat a nádcukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután fakanállal hozzávegyítjük az étolajat. Majd apránként hozzákeverjük a lisztes egyveleget.
  5. Eztuán jöhet a tésztához a durvára tört dió és a reszelt sárgarépa. Jól elkeverjük, beleöntjük a tortaformába és mehet a sütőbe. (Nekem elég volt 40 perc 180 fokon, de hagyományos sütőben 220 fokon 40 percig sült -a sütőjét mindenki maga ismeri-, tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  6. Közben a krémhez való alapanyagokat robotgéppel simára keverjük.
  7. Ha kisült és kihűlt a tészta kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Mivel a krém elég sok, így ha valaki akar, a torta tetejét is díszítheti vele. (Én most inkább porcukorral hintettem meg.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 876
elküldve: 21
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ada

Mióta szakács: 2012.02.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pirított diós répatorta, citromos répatorta, fahéjas répatorta, egyszerű répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

544
rétesliszt 14 dkg
finomliszt 14 dkg
barna cukor 30 dkg
dió 10 dkg
tojás 4 db
sütőpor 2 tk
sárgarépa 35 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet
mascarpone 25 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert