Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés répatorta

Mascarponés répatorta
Mascarponés répatorta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez nagy kedvenc, már nemcsak Húsvétkor. Legutoljára cukormentes változatban készítettem, és finomabb lett, mint az eredeti!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Tojásfehérjéket 3 evőkanál vízzel, sóval kemény habbá verjük, és a vége felé apránként hozzáadunk 10 dkg cukrot. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Mogyorót, lisztet, sütőport összekeverjük, és a sárgájához adjuk, majd hozzákeverjük a fehérje habot is. Legutoljára a reszelt répát keverjük hozzá (hivatalosan a fehérje előtt kellene a répa, de könnyebb vele dolgozni, ha a leírt sorrendet követjük).
  2. Egy 26 cm átmérőjű formát kikenünk vajjal, és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 155 fokon kb. 35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Krém

  1. A mascarponét a cukorral habosra keverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük, és összeforgatjuk a sajttal.
  2. A kihűlt tortakorongot félbevágjuk, és betöltjük a krémmel, a maradékkal pedig körbekenjük, díszítjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 134
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kendőcske

Mióta szakács: 2013.03.23.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répatorta, répatorta mascarponéval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
sárgarépa 30 dkg
tojásfehérje 3 db
tojássárgája 3 db
porcukor 15 dkg
törökmogyoró 25 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 2 dkg
mascarpone 20 dkg
porcukor 4 ek
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
marcipán 10 dkg