Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés sült gyümölcsök granolával

Mascarponés sült gyümölcsök granolával
Mascarponés sült gyümölcsök granolával
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár utolsó sárgabarackjai és az ősz első szilvái-körtéi találkoznak ebben a könnyű desszertben, amit akár hidegen, akár melegen fogyasztunk, ugyanolyan finom! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy teflonserpenyőben pirítani kezdjük a zabpelyhet. Amint elkezd illatozni, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Ezután jöhet bele az aprított mandula, a fahéj, a narancshéj és a cukor.
  2. Az egészet jól összeforgatjuk, és folyamatos kevergetés mellett addig sütjük, amíg a cukor el nem olvad. (Mivel ez az adag granola több, mint amire szükségünk lesz, a maradékot tegyük befőttesüvegbe, jó lesz reggelire egy kis joghurttal.)
  3. A gyümölcsöket félbevágjuk, és kimagozzuk - ha túl apró lenne a mag után hagyott mélyedés, nyugodtan vájjuk ki kicsit jobban. Ha ezzel készen vagyunk, a gyümölcsfeleket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  4. A mascarponét a narancslével és a mézzel kikeverjük, majd a félbevágott gyümölcsök magházába kanalazzuk. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 40-45 percet sütjük.
  5. Tálaláskor a mascarponés gyümölcsök tetejét megszórjuk egy jó adag granolával. Melegen és hidegen egyaránt isteni!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 070
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
957 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült gyümölcs pirított magvakkal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

646
zabpehely 100 g
vaj 2 ek
mandula 30 g
fahéj 1 teáskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
nádcukor 3 ek
körte 2 közepes db
ringlószilva 3 db
sárgabarack 4 db
mascarpone 250 g
narancslé 2 evőkanál
méz 3 ek