Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés sütőtöktorta

Mascarponés sütőtöktorta
Mascarponés sütőtöktorta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégéről mascarpone, kislányom hozzátáplálásához szánt tökpüréből pedig egy "kevéske" maradt. Így hát összepárosítottam én is az örök klasszikust.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A megsült tököt pürésítjük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd robotgéppel keverünk párat rajta (sűrű masszát kapunk).
  3. A tortaformát vajjal kikenjük, zabpehellyel megszórjuk (oldalára is jusson), majd beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.

Krém

  1. A jól lehűtött habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral, alacsonyabb fokozatra kapcsolva belekeverjük a mascarponét.
  2. A kihűlt torta tetejére simítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőtökös süti, mascarponekrémes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
sütőtök 50 dkg
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
nádcukor 10 dkg
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
vaj 1 tk
zabpehely 1 ek
habtejszín 2 dl
mascarpone 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag