Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-szedres kosarak

Mascarponés-szedres kosarak
Mascarponés-szedres kosarak
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában gyakran készítek leveles tésztából sós és édes sütiket, amikor időm engedi, akkor mindig saját kezűleg gyúrom a vajas leveles tésztát. Megéri, sokkal finomabb édesség készül belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen friss bogyós gyümölccsel elkészíthetjük a krémes kosárkákat. Sőt a bogyókat még citromléből, citromhéjból és cukorból készült sűrű bevonattal is elláthatjuk mielőtt a mascarponéra öntenénk őket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a leveles tésztát gyúrjuk be, és tegyük hűtőbe. (Használhatunk boltban kapható tésztát is, akkor azon nyomban, ha kivettük a hűtőből, használjuk fel!)
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt.
  3. Nyújtsuk ki a házi leveles tésztát kb. fél centis vastagságúra. Helyezzünk a tésztára egy kicsi felfújt készítő kerámia tálkát. Vágjunk köré egy-egy négyszöget. Ha elkészültünk a 4 db négyszög alakú tészta kivágásával, vegyük le a formát, és kenjük meg vajjal, szórjuk meg jól liszttel, és a fejjel lefordított formákra borítsuk rá a tészta darabokat úgy, hogy a sarkokat enyhén nyomjuk össze.
  4. Az így elkészült formákat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre a kosárkákat. A sütőből kivéve várjuk meg, ameddig kihűl a tészta, akkor a legegyszerűbb leszedni a formáról és az alakját is jobban megtartja.
  5. Miközben a tészta sül, keverjük össze a mascarponét mézzel és citromhéjjal.
  6. A kihűlt tésztakosarakat töltsük mascarponekrémmel, és szórjunk rájuk friss szedret. Azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 214
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
329 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

erdei bogyós kosárkák, fehér krémes kosárkák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

762
leveles tészta 1 csomag
vaj 2 g
finomliszt 2 g
mascarpone 40 dkg
méz 4 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
szeder 20 dkg