Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés tojáslikőr torta

Mascarponés tojáslikőr torta
Mascarponés tojáslikőr torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több receptből sikerült ezt összehozni. Szeretettel sütöttem, és ez lett az eredmény...

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy tortaformában a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy a tojássárgájához olajat és vizet keverünk. Sütőben megsütjük.
  2. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. (Én felezni szoktam a mennyiséget, és külön sütöm a lapokat. Időigényesebb, de szebb az eredmény.)
  3. A krémhez elsőként felverjük a tejszínt a cukorral, majd összekeverjük a mascarponét a tojáslikőrrel, A zselatint feloldjuk kevés vízben, és a tojáslikőrös keverékhez adjuk. Amint elkezd egy kicsit zselésedni, a habba forgatjuk.
  4. Az egyik piskótalapot visszatesszük a formába, majd rákanalazzuk a krém egyik felét. Ezt beborítjuk a másik lappal, amire a maradék krém kerül. A tetejét nagyon alaposan elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Díszítéskor először az oldalát vonjuk be felvert tejszínnel, majd a tetejét díszítjük körbe. A tojáslikőrhöz cukrot és feloldott zselatint keverünk, megvárjuk, míg egy kicsit besűrűsödik, és a torta tetejére öntjük. (A habrózsák szorosan legyenek egymás mellett, különben lefolyik a likőr.)
  6. Tetszőlegesen díszítjük az oldalát kekszmorzsával. mogyoródarabokkal, valamint a tetejére tehetünk egész mogyorót, díszítőcukrot stb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 157
elküldve: 6
receptkönyvben: 119
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Boriszka

Mióta szakács: 2013.03.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-tojáslikőrös torta, mascarponekrémes-tejszínes torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

644
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 ek
zselatin 20 g
tojáslikőr 2.5 dl
mascarpone 25 dkg
cukor 8 dkg
habtejszín 6 dl
habtejszín 4 dl
tojáslikőr 1 dl
zselatin 1 ek
cukor 5 dkg
kekszmorzsa 3 ek
cukorgyöngy 1 ek