Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés - trüffeles torta fondant bevonattal

Mascarponés - trüffeles torta fondant bevonattal
Mascarponés - trüffeles torta fondant bevonattal
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom (a világ legjobb anyósa) szülinapi tortája.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémekhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fondanthoz a porcukrot átszitáljuk, az egyik felét tálba tesszük. A  zselatint elkeverjük a vízzel, felmelegítjük, beletesszük a mézet, a margarint, majd lassan melegítve alaposan elkavarjuk. Ezután a porcukorba öntjük és keverni kezdjük, fokozatosan adagolva hozzá a többi porcukrot, egészen addig, amíg gyúrni nem tudjuk. Ezután gyúrjuk és adagoljuk hozzá a többi porcukrot, amíg szép fényes, puha masszát kapunk. Folpackba tekerve hűtőbe tesszük egy éjszakára. Használat előtt margarinos kézzel átgyúrjuk, keményítőn nyújtjuk és formázzuk. (A színezést én Szamos Gyurmarcival oldottam meg, 1 csomaggal használtam el hozzá, de színezhető ételfestékkel is. Suncika04 receptje: http://www.nosalty.hu/recept/fondant-pillecukor-glukozszirup-nelkul)
  2. A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt,  elkeverjük az étcsokival, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Ha már jó hideg, kemény habot verünk belőle.
  3. A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot és a tojást.  Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba), egy kisebb és egy nagyobb tortaformában. (Ez a mennyiség nekem egy 28 és egy 22 cm-es formához volt elég.) A tésztát alaposan kihűtjük, akár hűtőbe is tehetjük egy fél órára.
  4. A fehér krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt, majd beleforgatjuk a mascarponét is.
  5. A nagyobb tésztát kettévágjuk, megtöltjük a fehér krémmel, ráhelyezzük a másik tészta alsó részét, megtöltjük a trüffelkrémmel és ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 és 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 169
elküldve: 9
receptkönyvben: 94
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szülinapi torta, mascarponekrémes torta fondant bevonattal, trüffeltorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bacsáné
Bacsáné Sat, 2011-10-15 10:37

Szia így még nem láttam készíteni a fondant-ot , még nem próbáltam csinálni de most kifogom próbálni remélem könnyen lehet vele dolgozni. Köszi a receptet !

1120
víz 5 dl
cukrozatlan kakaópor 10 ek
finomliszt 4 bögre
cukor 2 bögre
szódabikarbóna 2 ek
joghurt 2 dl
tojás 4 db
margarin 40 dkg
finomliszt 4 púpozott ek
tej 0.5 l
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
mascarpone 25 dkg
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 10 dkg
víz 6 ek
zselatin 1 ek
méz 2 ek
margarin 1 ek
porcukor 10 dkg