Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-tejfölös pite

Mascarponés-tejfölös pite
Mascarponés-tejfölös pite
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom krémes sütemény.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet sütőporral elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát kettévesszük.
  4. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk az egyik felét.
  5. A krémet rásimítjuk a tésztára, megszórjuk magozott cseresznyével, rátesszük a tészta másik feléből nyújtott lapot, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Töltelék

  1. A tejet, cukrot, pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, mascarponét és a citrom kifacsart levét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 883
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pite mascarponéval, túrós pite, különleges túrós pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1499
finomliszt 40 dkg
cukor 15 dkg
margarin 10 dkg
tej 7 ek
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 20 dkg
mascarpone 25 dkg
tejföl 2 dl
cseresznye 50 dkg