Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponéval töltött répaterrine

Mascarponéval töltött répaterrine
Mascarponéval töltött répaterrine
170 perc / előkészület: 150 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adagolt előételként és hidegtálként is tálalhatjuk.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk elő egy szögletes pástétom formát, vagy ha nincs, akkor egy őzgerincformát, ha az sincs, akkor el tudom képzelni a terrint 1 dl-es üvegpohárban is. Ha formában készítjük, béleljük ki fóliával, mert különben beleragad. A poharat nem kell, mert abban tálaljuk. (Én a pástétom formában készítettem a terrinemet a következő módon.)
  2. Egy fazékba tegyük bele a felezett, tisztított sárgarépát és a gyömbért. Öntsük rá a narancslevet és annyi alaplevet, hogy a répákat pont ellepje.
  3. Nyomjunk bele 1 citrom levét és tegyük bele a levendulát, egy kevés sót, és főzzük a répákat teljesen puhára.
  4. A főtt répákat és a gyömbért tegyük egy szaftmixerbe és a főzőlevünkből szűrjünk rá 200 ml-t. Mixeljük teljesen krémesre, majd tegyünk hozzá kevés cukrot, a gint és szükség esetén még sózzuk kicsit. Végezetül a még meleg répapürébe keverjünk bele 10 db áztatott zselatinlapot. A répapürének a felét öntsük a forma aljára, kicsit kocogtassuk, meg hogy egyenletesen elterüljön, majd hagyjuk hűtőben dermedni. A maradékot később ismét folyósra kell melegíteni a fedőréteghez!
  5. Ha megszilárdult, akkor tegyük a mascarponét egy kis tálba és sózzuk, borsozzuk enyhén. Majd 6 db zselatinlapot áztassunk hideg vízbe. Ha a zselatin gumi állagú lett, kevés vízzel folyósítsuk meg mikróban és keverjük hozzá a mascarponéhoz. Ezt a krémet kenjük a réparéteg tetejére, simítsuk el és ismét dermesztés.
  6. Ha ez is megszilárdult, jöhet az utolsó adag répapüré. Langyos állapotban öntsük a fehér réteg tetejére, majd ismét hűtés. Kicsit komplikáltnak tűnik, de türelemmel könnyen megoldható.
  7. Tálaláshoz szeleteljük fel és fűszernövényekkel díszítsük.
  • tepsi mérete: 6x6x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 151
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mascarponés répa terrine, sárgarépa terrine, sárgarépa pástétom

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barna39
Barny / barna39 Mon, 2013-03-04 14:33

Van bot és szaft mixer. A szaftmixer az a fajta aminek van egy kb 2 literes üveg vagy műanyag mixelő edénye és beépített késekkel ebben folyik a mixelés. az újabbakkal már aprítani is lehet.

252
mascarpone 500 g
sárgarépa 300 g
gyömbér 30 g
zöldség alaplé 300 ml
citrom 1 db
levendula 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 1 teáskanál
gin 50 ml
narancslé 150 ml
lapzselatin 16 db