Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Matcha teás gesztenyerolád

Matcha teás gesztenyerolád
Matcha teás gesztenyerolád
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Fuji étteremben járva ettünk hasonló desszertet. Nem tudtam, mi van benne, csak a matchát és a gesztenyét ismertem fel, így magamra voltam hagyatva, hogyan készítsem el. Mivel ott nagyon ízlett a sütemény, így beletettem azokat az alapanyagokat, amit magam is kedvelek.

hozzávalók / 8 adag

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát úgy készítjük, mint hagyományosan. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat is.
  2. A lisztet, a keményítőt és a matcha teaport összekeverjük.
  3. A tojássárgás krémbe keverjük három részre osztva a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjük össze, majd kis adagonként beleforgatjuk a szilárd összetevőket is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesre simítjuk, néhányszor odaütögetjük a tepsit az asztalhoz, hogy a buborékok eltávozzanak a tésztából.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a tésztát (tűpróbával ellenőrizzük, elkészült-e).
  5. Félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk langyosra hűlni a tésztát, csak akkor vesszük ki. Ekkor a sütőpapírral együtt feltekerjük, hogy hidegen ne törjön el. Még egy konyharuhába is betekerjük, hogy ne száradjon ki és a formáját megtartsa. Közben összekeverjük a krémet.

Töltelék

  1. Keverőtálban robotgéppel összeállítjuk a krémet, amit a kihűlt tésztán oszlatunk el egyenletesen.
  2. A megkent tésztát feltekerjük, fóliába csavarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnapra jól szeletelhető roládot kapunk belőle.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 398
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns piskótatekercs gesztenyével, zöld teás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

198
tönkölybúza liszt 50 g
étkezési keményítő 10 g
tojás 2 db
gyümölcscukor 35 g
szőlőmagolaj 1 ek
matcha teapor 10 g
gesztenyemassza 150 g
mascarpone 150 g
kardamom 1 teáskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromlé 1 ek
habtejszín 50 ml