Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Matucci (őzgerincben)

Matucci (őzgerincben)
Matucci (őzgerincben)
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Matucci d'Andicska. A Macikonyha mákos zebratortája adta az alapötletet. Tortaforma nélküli, pudingosabb állag, ami megfelelően szelhető és összeáll tésztás réteg nélkül is. Ez lett belőle, és nagyon ízlett mindenkinek, aki eddig kóstolta :)
Melegen a térfogata vmivel nagyobb, mint kihűlt állapotában, de nem megy össze drasztikus mértékben. Hidegen, mikor összeér minden mindennel, akkor nyeri el a végső formáját.
Mák- és túrórajongóknak kötelező édesség! :)
 

hozzávalók / 4 adag

A süteményhez

A forma kenéséhez

ajánlat

Nagyon illik hozzá a citrom és a körte, belesütve, ill. külön öntetként is akár.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört túrót kikeverjük a tejföllel, (a krémsajttal), a pudingporral, a citromhéjjal és a cukorral. Hozzáadunk 1 egész tojást, majd a réteslisztet és a sütőport, és ezt követően a masszát két egyenlő részre osztjuk.
  2. A két tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  3. Az egyik masszához hozzákeverjük a mákot, és ha nagyon besűrűsödik, kevés tejjel lazítjuk.
  4. A kemény habot arányosan elosztjuk a két masszában (ezzel is tovább lazítva az állagán).
  5. Kivajazott őzgerincformába töltjük, felváltva kanalazva a kétféle masszát.
  6. Előmelegített sütőben, kb 200 fokon, tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt elkészül).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 51 757
elküldve: 5
receptkönyvben: 400
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-mákos süti, túrós-mákos sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csirkefüge
fügemenza / csirkefüge Mon, 2012-01-09 22:31

Fincsi lett! A belseje puha, nem száraz, és omlós, a külseje szépen enyhén barnult. Gyönyörűen látszanak a márványok. Szeretjük a túrót és a mákot is, jó recept! Nem jött föl nagyon, ezért "szem" alakú keresztmetszete lett az őzgerincben.

Andicska
Andicska / Andicska Thu, 2011-04-14 22:19

Köszönöm szépen mindenkinek!
Nagyon örülök, hogy sokaknak örömet okozott ez a recept. Lehet hogy az alig fél órás sütéssel kicsit nyersre hagytam a közepét, csak épp valószínűleg a túró miatt nem volt észrevehető :) ki kell tesztelni :) kinek így-kinek úgy ízlik :)

sylvacska
sylvacska Fri, 2011-04-08 21:42

Nagyon jó recept,de tényleg tovább kell sütni mint fél óra, én is kb 90 percig sütöttem és nem lett tökéletes, de első probálkozásra nagyszerű! Minden receptet a második, harmadik sütésre mondhatom valamelyest sajátnak. Szerettem volna egy kis vaníliaöntetet csinálni hozzá, leönteni vele a szeletet, de elhúzódott a sütés, majd holnap!
Köszönöm a receptet! Nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 10:47

Andicska!
Ez egy nagyon jó és könnyen elkészíthető recept! 160 fokon sütöttem légkeverésesben kb 30-40 percig.
Nagyon finom lett és mutatós! Mindenkinek izlett még nekem is,mert a mákot nem szeretem.
Köszi a receptet! Ági

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-12 17:03

Lehet, hogy nem vagyok benne nagyon a sütésbe, és főzésbe, azaz igen, csak a szakszavakat nem tudom használni, ezért úgymond hétköznapi nyelven nem lehet írni, hogy mi z az opcionális??????Mert minden egyes receptnél nem fogom tudni, bár egyszer megkérdeztem valami főzéses dolog, nem akarok nagyon hülyének látszódni, de főzni-sütni tudok, viszont ha normálisan van leírva, talán még értem is ezt a klassz receptet!!!!Éva-Anyóca Nem megbántani akarok, csak nem tudom mit jelent és elég sűrűn találkozok ilyen szavakkal,csak ennyi:sorry

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-07-12 22:36

Kedves Éva!
Nem bántasz senkit, nyugodtan kérdezz, azért vagyunk.
Az opcionális egy receptnél annyit jelent, hogy kihagyható.
Látod, most már nem lesz gond, ha legközelebb látod. :-)
Puszi!
Eszter

mirza
mirza Wed, 2010-04-28 11:55

Elkészítettem - az opcionális krémsajttal együtt; és mondhatom, igazán kellemes, harmónikus ízűre sikeredett (ráadásul külön porcukor szórás nélkül is elég édes:) -- egyformán kiérződik belőle a túró, a mák, a vanília és a citrom íze is.
Egyetlen "gondom" volt vele: a sütési idő; nekem - ne nevessetek ki, de - kb. 90 percig sült a süti... xd ! (Muszáj volt 200 fokról lejjebb vennem a hőfokot, amikor kezdett megkérgesedni, belül meg persze még jócskán "lötyögött"... Egyébként az én formám valószínűleg öblösebb mint a Tied...) Úgy hogy nálam a jelszó: TÜRELEM, de amúgy tényleg nagyon finom lett! Andicska, köszönet a receptért !
Szeretettel: Mirza
(Ja, és az én lányom nem hozzá, hanem külön falja, kanalazza a citrom öntetet; pedig most pont együtt van készen mind a kettő :D)

mirza
mirza Wed, 2010-04-28 11:54

Elkészítettem - az opcionális krémsajttal együtt; és mondhatom, igazán kellemes, harmónikus ízűre sikeredett (ráadásul külön porcukor szórás nélkül is elég édes:) -- egyformán kiérződik belőle a túró, a mák, a vanília és a citrom íze is.
Egyetlen "gondom" volt vele: a sütési idő; nekem - ne nevessetek ki, de - kb. 90 percig sült a süti... xd ! (Muszáj volt 200 fokról lejjebb vennem a hőfokot, amikor kezdett megkérgesedni, belül meg persze még jócskán "lötyögött"... Egyébként az én formám valószínűleg öblösebb mint a Tied...) Úgy hogy nálam a jelszó: TÜRELEM, de amúgy tényleg nagyon finom lett! Andicska, köszönet a receptért !
Szeretettel: Mirza
(Ja, és az én lányom nem hozzá, hanem külön falja, kanalazza a citrom öntetet; pedig most pont együtt van készen mind a kettő :D)

kismacko
kismacko Sat, 2010-04-17 20:02

Megcsináltam, nagyon finom lett. A "zebrásítás" nem jött össze, szinte az egész tészta összekeveredett, de nem is őzgerincbe, hanem napraforgó alakú szilikonba pakolgattam.
A sütéssel egy picit hibáztam, a kerek alakba több helyen is beleszúrtam, tökéletes volt, a közepe mégis folyósabb maradt, ami csak akkor derült ki, amikor felvágtam, de így is elfogyott. :)
Minden összevetve visszatérő vendég lesz nálunk. Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-23 10:11

Szia!
Az elkészítésnél nem találom az 1dl olajat, de azt jól sejtem, hogy még az elején kell belekeverni a masszába?

Andicska
Andicska / Andicska Tue, 2010-03-23 11:49

Szia!
Valóban... az lemaradt az elkészítésnél, de igen, az elején kell belekeverni a masszába.
Köszönöm az észrevételt :)

795
tehéntúró 25 dkg
tejföl 2 dl
krémsajt 5 dkg
cukor 12 dkg
rétesliszt 10 dkg
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
mák 6 dkg
tojás 1 db
tojásfehérje 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.25 csomag
tej 1.5 ek
napraforgó olaj 1 dl
vaj 2 ek