Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maxi King Torta

Maxi King Torta
Maxi King Torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagyon szereti a kis bolti verziót, hát most elkészült a nagy torta verzió.

Kicsit hosszadalmasnak és macerásnak tűnhet első látásra, de igazából nem egy ördöngös feladat. :)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Karamell

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat, a cukrot, az olvasztott vajat, a vizet és a csipet sót robotgéppel összekeverjük. Ezután belekeverjük a lisztet is.
  2. A tésztához addig adagoljunk még lisztet, amíg egy puha, de nyújtható tésztát kapunk, amit ezután 6 részre osztunk. A tésztákat egyenként sodrófával kinyújtjuk kör alakúra. (Én egy 28 cm-es, teflon serpenyőben készítettem, úgyhogy akkorára kell nyújtani, mint a serpenyőnk.)
  3. A serpenyőt közepes lángon melegítjük, és egyesével zsiradék nélkül megsütjük a lapok mindkét oldalát. (Tortilla lap típusú lapok lesznek.) Ha megsültek, félretesszük kihűlni.

Krém

  1. A habtejszínt a habfixálóval felverjük.
  2. A mascarpone-t egy másik tálban kicsit fellazítjuk a robotgéppel.Hozzáadjuk a tejport is. (Ízlés szerint keverhető hozzá cukor. Nekem cukrozott volt a habtejszínem, így én nem édesítettem.)
  3. A mascarpone-hoz a felvert habot hozzákeverjük fakanállal, és ezzel el is készült a krémünk.

Karamell

  1. A tejszínt feltesszük egy lábosban melegedni kis lángon, és beletesszük a karamellt is.
  2. Amikor felolvadt a karamell, több darabra vágva beletesszük a vajat is, és összemelegítjük. Félretesszük kihűlni.

Összeállítás

  1. Egy ovális formájú edényt kibélelünk alufóliával úgy, hogy az oldalán is legyen.
  2. A csokoládé felét, tehát 150 g-ot, mikróban felolvasztunk.
  3. Az olvasztott csokival kikenjük az alufóliázott edényünket.
  4. Ezután a megsütött lapokat felhasználva (méretre vágva) a csokoládéra téve kibéleljük az edényt. 10 percet várjunk, amíg a csokoládé megköt. (Hűtőben gyorsítható a folyamat.)
  5. Amint a csokoládé megkötött, a krémünk 3/4-ét beletesszük a csokis-tésztás formába. A krémet úgy kenjük el benne, hogy körben legyen egy 4-5 cm széles perem. A középen hagyjunk egy 2-3 cm mély "lyukat", amibe a karamell kerül majd.
  6. A "lyukat", amit kialakítottunk, feltöltjük a karamellel.
  7. Ezután a maradék krémmel befedjük a karamellt.
  8. A krémre egy réteg tészta kerül úgy, hogy mindenhol lefedje.
  9. A csokoládéból olvasztunk 50 g-ot, és befedjünk vele a tésztát. A félkész tortát 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy "összedermedjen".
  10. Ha letelt az idő, kivesszük, és egy tálcát teszünk a tetejére, és óvatosan, de határozottan átfordítjuk a tálcára. Levesszük az edényt, és óvatosan leszedjük róla az alufóliát.
  11. Ezután a sótlan mogyorót egy zacskóba téve sodrófával apróra tördeljük. (Elég csak gurigatni rajta, szépen összetöri.) A maradék csokoládét megolvasztjuk mikróban, és rákenjük a tortánkra. (A látható tésztarészekre különösen figyeljünk.) Mielőtt a csokoládé megkötne, rászórjuk a tört mogyorót. Mehet a hűtőbe 1 órára, és már kész is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 125 621
elküldve: 4
receptkönyvben: 194
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

F.Erika

Mióta szakács: 2017.06.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny, Szerelemtorta receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kinder torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juliannamurvaine kiss03
juliannamurvaine kiss03 Mon, 2019-07-08 08:15

Sziasztok!Hát én megcsináltam ezt a tortát,már azt sem tudom,hogy hány alkalommal,(a család nagy kedvence lett)de változtatni kellet rajta,mert ahogy le van írva a recept úgy a közepéből nagyon kifolyt a karamell és a 2 dl víz is nagyon sok valamint én hidegen teszem a tésztához a margarint nem olvasztom meg.

maya53
maya53 Thu, 2017-11-30 01:10

Nem olvastad el figyelmesen a receptet pedig érthetően le van írva mért kell több lap!!!

Tubi1210
F.Erika / Tubi1210 Sat, 2017-11-18 21:53

A forma méretétől függően változhat, hogy mennyi lap kell, de azért kell kettőnél több, mert az oldalait is ki kell bélelni. Nem csak alul felül, hanem az oldalaihoz is ki kell vágni megfelelő méretre a tésztát.
Sok sikert hozzá! :)

palmleaf
palmleaf Sat, 2017-11-18 19:39

Jól néz ki, megcsinálnám, csak nem értem miért kell 6 lapot sütni, amikor egyet alulra egyet meg a tetejére kell tenni? Biztos félreértettem a leírást, de akárhogy elemezgetem, nem jön össze hogy hova teszem azt a 6 lapot? Tudsz segíteni? Köszönöm.

1181
tojás 2 db
cukor 75 g
vaj 150 g
víz 200 ml
finomliszt 400 g
1 csipet
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
mascarpone 1250 g
cukor 10 dkg
tejpor 75 g
tejkaramella 150 g
habtejszín 100 ml
vaj 75 g
tejcsokoládé 300 g
földimogyoró 150 g