Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás almahab Marcsiséftől

Mazsolás almahab Marcsiséftől
Mazsolás almahab Marcsiséftől
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alma, mazsola, dió, rum. Na bumm.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jól behűtve kínáljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát leöblítjük, és a rumba áztatjuk.
  2. Az almát megtisztítjuk, magházát kivágjuk, összevágjuk, és citromos, cukros vízben puhára főzzük.
  3. Leszűrjük, és szitán áttörjük.
  4. Ha kihűlt, ráütjük a tojást, és habverővel habossá verjük (10-15 perc).
  5. Hozzáadjuk a mazsolás rumot, ízesítjük vaníliás cukorral, és összekeverjük.
  6. Talpas poharakba töltjük, és a tetejére durvára vágott diót szórunk.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 020
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás desszertkrém, almás krém mazsolával, almahab mazsolával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

313
alma 1 kg
mazsola 5 dkg
dió 5 dkg
tojás 1 db
rum 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 púpozott ek