Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás bableves

Mazsolás bableves
Mazsolás bableves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet az interneten találtam egy oldalon. Nekünk ízlett, szeretjük a mazsolát különböző ételekben, ezért is figyeltem fel erre a receptre, kissé átalakítottam a saját ízlésemhez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot beáztatjuk egy éjszakára, másnap odatesszük, hogy forrjon egyet, majd leszűrjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon kissé megpirítjuk, rádobjuk a darabokra vágott fokhagymát, elkeverjük, majd a babot. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
  3. Amikor a bab megpuhult, belerakjuk a mazsolát, ráöntjük a paradicsomlevet, és sózzuk ízlés szerint, még pár percet főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 350
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves mazsolával, pikáns bableves, leves babból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
fejtett bab 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsomlé 5 dl
mazsola 15 dkg
0 ízlés szerint