Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás-barackos almafelfújt

Mazsolás-barackos almafelfújt
Mazsolás-barackos almafelfújt
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horváth Ilona szakácskönyve nyomán, némi változtatással, könnyű desszert készíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha sárgabarack-idény van, akkor érett, hámozott sárgabarackot is tehetünk a fél almák közepébe vagy az egész almák üregébe. A sárgabarackokat úgy tudjuk könnyen meghámozni, hogy forró, lobogó vízbe dobjuk 1 percre, majd kiemelve egyszerűen lehúzzuk a héját, de azért vigyázzunk, hogy ne forrázzuk le magunkat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Az almákat meghámozzuk, és egészben hagyva a magházukat speciális almamagozóval kifúrjuk. Ha ilyenünk nincs, akkor az almákat félbevágjuk, magházukat késsel kivágjuk.
  3. Az egész vagy fél almákat lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. Forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
  4. A tejet mikróban vagy tűzön megmelegítjük. A vajat tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal kevergetjük, amíg a vaj és a liszt el nem keveredik, majd hozzáadjuk a forró tejet, és kézi habverővel, folyamatosan keverve sima mártássá keverjük. Ha nagyon csomósra sikeredne, akkor robotgépre is válthatunk. Hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt mártáshoz adjuk a cukrot és a tojások sárgáját. Kikeverjük (kézi robotgéppel a legegyszerűbb). A tojások fehérjét felverjük habnak, majd fakanállal a mártáshoz keverjük, nagy O mozdulatokkal, hogy össze ne törjön a hab.
  6. Egy tálat kikenük vajjal, és meghintjük morzsával. A krémből egy ujjnyit a tálba öntünk. Ezt követően az egész vagy fél almákat a tálba tesszük. Az egész almák közepébe, vagy a fél almák magházába baracklekvárt töltünk, majd ráteszünk némi mazsolát is. A  többi krémet az almák köré öntjük.
  7. 30-40 percig sütjük, tetejét ha kész, fahéjas porcukorral is meghinthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 235
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekváros mazsolás almafelfújt, töltött alma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

678
alma 5 db
vaj 5 dkg
cukor 15 dkg
finomliszt 10 dkg
tej 0.5 l
tojás 4 db
mazsola 1 marék
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 5 ek
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 1 ek