Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás buci tejmentesen

Mazsolás buci tejmentesen
Mazsolás buci tejmentesen
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sok ételt át kellett alakítanom teljesen tejmentessé kislányom egészségének érdekében. Ezt a bucit most meg is örökítettem. Az egész család imádja. Nem tér el ízben a tejestől egyáltalán. Mára már ez az alap kelt tésztám. Ebből készítem a fonott kalácsot, diós v. mákos kalácsot, kakaós v. fahéjas csigát, stb.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőgép tartályába morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a meglangyosított rizstejet (de lehet mandulatej vagy vaníliás rizstej is), szórjuk rá a lisztet, erre a porcukrot és végül a sót úgy, hogy nehogy érintkezzen az élesztővel. Bekapcsoljuk a tésztakészítés programot.
  2. Amíg bemelegít a gép, és érik a kovász (nálam 20 perc), addig felolvasztjuk a margarint. Amikor beindul a dagasztás, ezt langyosan beleöntjük, és a tojásokat is hozzáadjuk. 20 perc múlva jelez a gép, hogy beletehetőek a magvak vagy egyéb adalékok. Ekkor tesszük bele a mazsolát, és hagyjuk, hogy befejeződjön a dagasztás. Én ezután kikapcsolom a gépet takarékossági okokból, és hagyom, hogy a tészta duplájára keljen benne.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Hosszú, egyenletes rudat formázunk belőle, majd 12 részre vágjuk. Ezeket zsemle alakúra formázzuk, és vékonyan kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy maradjon még hely a kelésre. 20 perc kelesztés után, egész tojással lekenjük, és a gázsütő 4. fokozatán 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 880
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: édes leveles, hamburger-buci, bagel, burek, zsemle, pita, perec, croissant, briós, kifli

egyéb elnevezések

édes buci tejérzékenyeknek, mazsolás zsemlék rizstejjel, mazsolás péksüti laktózmentesen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2016-04-21 14:57

Kedves Dora Herrmann!

Én még tojás nélkül nem készítettem kelt kalácstésztát. Viszont, ha belegondolok, hogy ugye a kenyérben sincs és mégis milyen finom, foszlós, ennek tudatában azt mondom, hogy tojás nélkül is jónak kell lennie. Üdv.: il-di.

761
friss élesztő 2.5 dkg
rizstej 3.75 dl
finomliszt 75 dkg
porcukor 7.5 dkg
2 dkg
tejmentes margarin 7.5 dkg
tojás 2 db
mazsola 20 dkg
tojás 1 db