Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás - fehércsokis bonbon

Mazsolás - fehércsokis bonbon
Mazsolás - fehércsokis bonbon
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egyetlen hátránya, hogy csak a bonbonforma tulajdonosok tudják elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 90 g fehér csokit megolvasztunk. Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbonformákat.
  2. A hűtőben hagyjuk megdermedni. Utána egy újabb adag fehér csokit kenünk rá, majd ezt is hagyjuk megdermedni. Egy kicsi fehér csokit hagyjunk meg a bonbonok lezárásához.
  3. A tejszínt felforraljuk a vajjal, majd levesszük a tűzről. Beleteszünk 40 g fehér csokit, és homogénné keverjük.
  4. A szilikonformákban eloszlatjuk a tölteléket, és mindegyikbe egy-egy szem mazsolát nyomunk. Hűtőbe tesszük 20 percre.
  5. Fehér csokival lezárjuk a bonbonokat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  6. Kifordítjuk a formából, ahol szükséges, levágjuk a széleket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 812
elküldve: 1
receptkönyvben: 165
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehércsokis bonbon, mazsolás csokibonbon

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anya-banya
Anya-banya Tue, 2011-09-27 21:34

Köszi az ötletet Candyqueen. Amint olvastam, hogy bonbonforma elkezdett pörögni az agyam, hogy mivel lehetne helyettesíteni.

233
fehér csokoládé 130 g
habtejszín 45 ml
vaj 5 g
mazsola 1 marék