Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás fonott kalács

Mazsolás fonott kalács
Mazsolás fonott kalács
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap sütöttem, de ma is meg kell ismételni! 
Én egy magas szélű, keskeny tepsibe tettem, és így néz ki.
A mazsolát forró vízbe áztattam, és nagyon puha lett.
Kenyérsütőgépbe tettem dagasztani, és megkeleszteni, majd kivettem, és tepsiben, gázsütőben sütöttem meg. Szerintem meg lehet sütni a kenyérsütőgépben is.
Nagyon finom, könnyű, mutatós.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejbe egy kevés sót és egy ek cukrot teszünk, és az élesztőt megfuttatjuk benne.
  2. A lisztet meg a tojások sárgáját jól kidolgozzuk, és a reszelt citromhéjat meg a mazsolát hozzáadjuk. Közepes keménységű tésztát készítünk.
  3. Megkelesztjük, majd lisztezett deszkán három rúddá sodorjuk, és összefonjuk.
  4. Kiolajozott tepsire tesszük, és megkenjük tojással. Még 20 percig kelesztjük, végül megszórjuk kristálycukorral.
  5. Forró sütőbe tesszük, de később mérsékeljük a tüzet. Szép pirosra sütjük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x12 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fonott kelt kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
finomliszt 30 dkg
tej 1 dl
élesztő 2 dkg
cukor 10 dkg
vaj 7 dkg
tojássárgája 3 db
mazsola 5 dkg
citromhéj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tojás 1 db