Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás húsvéti túró

Mazsolás húsvéti túró
Mazsolás húsvéti túró
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az ételnek hagyománya van...bár nekem mégsem ízlik annyira, mint egy másik nagyon egyszerű változata, amit gyerekkorom óta nagyon szeretek. Nálunk nemcsak húsvét idején készül sárga túró. Gyerekkoromban anya gyakran készítette nekünk, de már néha az agyára mentünk vele, és felénk, Borsod déli részén, nem tudom miért, de gomolyának nevezik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss gyümölcsök.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral elkeverjük, beletesszük a mazsolát is.
  2. A tejet felforraljuk, és hozzákeverjük a tojásos masszát.
  3. Lassú tűzön addig főzzük, amíg túrós, darabos nem lesz a massza. A tejből áttetsző savószerű lé lesz.
  4. Szitán leszűrjük, és egy tiszta konyharuhába (én textilpelenkát használok erre a célra) tesszük, összekötjük úgy, hogy a massza gombóc alakú legyen, és felakasztjuk valahová, hogy még tudjon belőle csöpögni a savó.
  5. 3-4 órát így pihentetjük, majd behűtve, gyümölcsökkel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 100
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárga túró, húsvéti sárga túró mazsolával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sandy2
Sandy2 Fri, 2012-04-06 20:08

Mennyi idő alatt válik túrószerűvé? Valamit biztos nem csináltam jól, mert nekem folyós maradt. Mi lehetett a probléma?

norci79
Norci79 / norci79 Fri, 2012-04-06 21:06

Huh, nem tudom mi lehetett a probléma. Először kicsapódik az egész és folyósabb lesz, mint volt, lesz egy vízszerű lé és utána kezd túrósodni és összeállni.

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sun, 2011-04-24 21:02

Nagyon illik a sonkához. ( A sonka kólában főtt) Én most a második adagot tejszínnel készítettem. Nagyon finom, selymesebb, lágyabb lett. Érzékeltetni úgy tudnám, mintha vajat ennénk margarin helyett.
És nagyon meglepő, hogy a környezetemben sem nagyon ismerik.
Jó, hogy fent van ez a recept is.
Köszönjük!!!!

norci79
Norci79 / norci79 Mon, 2011-04-25 07:36

Szia Mislenbaba!
Még nem készítettem tejszínnel, de ki fogom próbálni. Mennyi tejszínnel készítetted? Szép nyuszis napot neked! :-)

villers
villers Sun, 2011-04-24 20:12

Szia!
Nem tennéd fel azt a receptet is, ami hasonló, csak még ennél is egyszerűbb, és jobban is szeretsz?
Amúgy én épp ma csináltam sárgatúrót, csak nem édesen, hanem sósan és snidlinggel :o)

norci79
Norci79 / norci79 Mon, 2011-04-25 07:34

Szia Villers! A másik verzió az, amiről te beszélsz! :-) Egyszerűbb, mert nem kell mazsolát áztatni, cukrozni. Teszek a tejbe sót és a tojásokat és ennyi. A sima sós verzió a kedvencem: fogyasztáskor még mindenki sózza, borsozza saját ízlése szerint. Én még nagyon szeretem köménymaggal. :-) Szép napot!

436
tej 1 l
tojás 10 db
cukor 5 ek
mazsola 10 dkg