Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás kelt kuglóf vaníliasodóval

Mazsolás kelt kuglóf vaníliasodóval
Mazsolás kelt kuglóf vaníliasodóval
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelt jellege miatt ez a kuglóf frissen a legfinomabb, vagy még másnap. A sodó kissé folyós, nem sűrű az állaga. Ezt ebédre utánavalónak egy kiadósabb levest követően szoktam készíteni, vagy délutáni csemegének. A felét simán szoktam hagyni, nem szórom be mazsolával, hogy a kisfiam is tudjon falatozni belőle, mert ő is nagyon szereti. :)

hozzávalók / 4 adag

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tejből lehet, hogy kevesebb is elég.
  2. Egy órát kelesztjük meleg helyen.
  3. Ha kb. duplájára kelt, akkor 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megmosott mazsolával megszórjuk és feltekerjük. Ezután a két végét egymáshoz hajtjuk, majd összenyomogatjuk kissé és ezt a gyűrűt belehelyezzük a kizsírozott/olajozott kuglófformába. A formában hagyjuk megint kb. fél órát kelni, hogy jól felemelkedjen.
  4. Ha a formában is megkelt, akkor előmelegített sütőben megsütjük. A formából egyből kiborítjuk, és rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A sodó elkészítéséhez: kb. 2 dl-nyi tejet és a többi hozzávalót simára keverjük. Közben a maradék (kb. 5 dl-nyi) tejet feltesszük forrni.
  6. Ha forr a tej, kanalazunk belőle a simára kevert részhez, hogy a tojást össze ne kapja, és ha az fellangyosodott, hozzáöntjük a forró tejhez, és addig forraljuk tovább közben megállás nélkül kevergetve (nehogy odakapja az alját), amíg újra fel nem forr és látjuk, hogy kissé besűrűsödött.
  7. A kihűlt kuglófot szeletekre vágjuk, és megöntözzük a forró sodóval, így tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 904
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf sodóval, mazsolás kuglóf, kelt vajas kuglóf, vanília sodóval tálalt kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elisa
Elisa Wed, 2012-08-22 16:11

Elkészítettem ma igaz olyan kuglóf formám van aminek nincs kürtője de így is nagyon finom.köszönöm a receptet.:D

1140
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
élesztő 3 dkg
cukor 6 dkg
1 csipet
tojás 2 db
vaj 15 dkg
mazsola 2 marék
napraforgó olaj 1 ek
tojás 2 db
cukor 7 dkg
finomliszt 1 csapott ek
tej 7 dl
vaníliás cukor 2 csomag