Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás koszorú

Mazsolás koszorú
Mazsolás koszorú
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utolsó 10 percben ha nagyon barnulna a koszorúnk, takarjuk be pergamenpapírral, és úgy süssük tovább.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát forró vízzel lemossuk, hagyjuk szűrödni, majd töröljük szárazra.
  2. A túrót a tejjel, olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukoral simára keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  3. A lisztes keveréknek a felét a túrós masszához keverjük, majd hozzáadjuk a többi lisztes keveréket, és sima tésztává gyúrjuk. A végén hozzádolgozzuk a mazsolát, a kandírozott narancshéjat és mandulát.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osszuk. Lisztezett munkalapon 4 (kb. 30-35 cm) ruddá sodorjuk. 2-2 rudat összefonunk, majd koszorúvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tejjel elkavart tojássárgával.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 507
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós koszorú, mazsolás-túrós koszorú, édes koszorú

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

947
mazsola 400 g
kandírozott narancshéj 100 g
sovány túró 400 g
tej 125 ml
napraforgó olaj 100 ml
tojás 1 db
cukor 50 g
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 500 g
sütőpor 1 csomag
mandula 100 g
tojássárgája 1 db
tej 2 ek