Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás kuglóf ahogy Márti készíti

Mazsolás kuglóf ahogy Márti készíti
Mazsolás kuglóf ahogy Márti készíti
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Három hete vettem egy szép kuglófformát, azóta készülök a sütésre. Végre megvan. Nagyon finom, szuper reggeli lesz meleg kakaóval.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A tésztába bármilyen aszalt gyümölcsöt, diót, mandulát, mogyorót keverhetünk, illetve ha márványosra szeretnénk csinálni, a tésztába kakaóport szórunk, de csak alig elkeverve, és így öntjük a formába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Közben a cukrot, vajat és tojássárgákat habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Elkeverjük, és belekeverjük a maradék langyos tejet, átszitált lisztet, citromhéjat, csipet sót, mazsolát, vaníliás cukrot. Finoman kikeverjük.
  3. Bezsírozott kuglófformába öntjük, és legalább 50 percig kelesztjük, majd 30-35 percig sütjük 180 fokos sütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 23 861
elküldve: 3
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kelt kuglóf, mazsolás kelesztett kuglóf, kevert kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alka003
alka003 / alka003 Sun, 2014-08-03 17:21

Hogyan kell érteni azt,hogy "öntjük"? Olyan az állaga,mint a piskóta tésztának?

Mártika2
Márti / Mártika2 Tue, 2014-08-05 10:00

Igen, nem túl folyós, de nem olyan sűrű, hogy ne lehessen önteni. Ha elkészíted, meglátod az állagát.

peg
peg Sat, 2014-05-17 21:55

... ma reggel vettem egy szuper kuglófformát :) és kerestem egy hozzá illő receptet. Jól döntöttem, ISTENI finom lett, köszönöm!

Mártika2
Márti / Mártika2 Sun, 2014-05-18 20:41

Én is ezt sütöttem először ebben a formában. A régi formám nem volt jó, középen nem volt üreges, nem sült át rendesen. Örülök, hogy ízlett!

240
finomliszt 40 dkg
vaj 8 dkg
cukor 8 dkg
tojássárgája 3 db
tej 2.5 dl
friss élesztő 2 dkg
mazsola 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet