Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás kuglóf barathzizi konyhájából

Mazsolás kuglóf barathzizi konyhájából
Mazsolás kuglóf barathzizi konyhájából
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom nagyon szereti, könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral simára keverjük. A masszába óvatosan belekeverjük a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. A sót, a mazsolát, a fahéjat és a rumot is hozzáadjuk.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett kuglóf formába tűpróbáig sütjük.
  3. Porcukorral hinthetjük, ha kihűlt, vagy csokimázzal is bevonhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 375
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

barathzizi

Mióta szakács: 2012.02.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kuglóf mazsolával, csokimázas kuglóf, kuglóf

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A_Letta
A_Letta Mon, 2013-10-21 11:54

Kedves Zizi, nagyon tetszik a recept, de még soha nem sütöttem kuglófot...neked ez mekkora kuglófformát tölt meg? Az enyém kb 24 cm átmérőjű, szerinted elég lesz ennyi alapanyag, vagy arányosan növeljem a mennyiségeket?

libelle88
libelle88 Tue, 2013-10-01 10:32

Épp meg akartam kérdezni, h és a mandarinnal mit kell kezdeni, mikor rájöttem, h jaaa, az margarin volt... :DD Btw, el tudnád képzelni mandarinnal v naranccsal? :)

534
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
tojás 4 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
mazsola 10 dkg
rum 1 ek
fahéj 0.5 tk