Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás narancsos túrós táska

Mazsolás narancsos túrós táska
Mazsolás narancsos túrós táska
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahol olvastam, túrókedvelő vendégeknek megsütöttem. A narancshéj hozzáadása saját ötlet. A muffinforma miatt nagyon helyes kis kerekek lettek, nem folyt ki a töltelék, a narancshéj benne... Hát egy álom. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ünnepibb alkalmakra fel lehet turbózni porcukrozás helyett kis cukormáz+mandulaszórással. Ehhez kb. 4 evőkanál porcukrot összekeverünk 1-2 kávéskanál tejjel - a lényeg hogy sima, de sűrűn folyós legyen. Ezt szépen rákenjük a kész, már alig langyos táskák tetejére, és mandulaforgáccsal szórjuk meg (kicsit rá is nyomjuk). 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (alsó-felső).
  2. Megmossuk a mazsolát, pár percre meleg vízbe beáztatjuk.
  3. A narancsot forró vízzel alaposan lesikáljuk, meghámozzuk, a héját apró kockákra vágjuk. 2 dl vizet felforralunk 2 evőkanál cukorral, és a narancshéjat kb. 10 percig főzzük benne. Leszűrjük. 
  4. A tehéntúrót simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, a citromlét (héjat). 
  5. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott mazsolát és narancshéjat.
  6. A leveles tésztát kiterítjük, saját papírján egyenlő 8 négyzetre vágjuk.
  7. Egy (közepes) muffintepsi mélyedéseit 1-1 pötty vajjal kikenjük.
  8. A tésztanégyzetekkel kibéleljük a mélyedéseket, minden fészekbe kb. 2 evőkanál túrótölteléket teszünk, és a sarkokat összecsípjük. A felvert tojással vékonyan megkenjük a tetejét. 
  9. Sütőbe tesszük kb. 10 percre, vagy amíg szép piros lesz a teteje. Szükség esetén félidőben alsó lángra állítjuk át.
  10. Langyosan porcukorral meghintve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 190
elküldve: 3
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

enique

Mióta szakács: 2012.03.06.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos túrós batyu, túrós táska leveles tésztából, leveles túrós táska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

512
leveles tészta 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
víz 2 dl
cukor 2 ek
tehéntúró 25 dkg
cukor 4 ek
mazsola 5 dkg
vaníliás pudingpor 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 1 teáskanál
tojás 1 db
vaj 1 ek
porcukor 1 ek