Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás pirított répa

Mazsolás pirított répa
Mazsolás pirított répa
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A köret sorozat újabb szereplője, személyes kedvencem - bár nem szeretem a sárgarépát. Viszont a sárgarépa előnye, hogy minél tovább főzi az ember - más zöldségekkel ellentétben - annál jobban hasznosulnak a benne található fontos anyagok. Ezen előnyös tulajdonságát kihasználva, mire az ember a végére ér, szinte édeskés, ropogós lesz az eredmény. Mi nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: enyhén lúgosít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát hosszában négybe, ha lehet 6 részre vágjuk. Ezt utána akkorákra daraboljuk, amekkora falatokat szeretnénk. Fontos, hogy a répadarabok ne legyenek nagyon vaskosak és legyenek kb. egyenlő vastagságúak.
  2. Olvasszuk fel a vajat, öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat és dobjuk rá a mazsolát. Addig pirítsuk közepes lángon, amíg a mazsik felfúvódnak, mint a lufi. Ekkor tegyük bele a répát, öntsük alá kevés vizet és lefedve pároljuk roppanósra.
  3. Vegyük le a fedőt, szórjuk rá a mustármagot és addig pirítsuk állandóan forgatva, amíg a répák szép barnára nem karamellizálódnak.
  4. Egyéb köretekkel együtt, sültek mellé tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 063
elküldve: 6
receptkönyvben: 698
elkészítve: 40/50
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: köret

egyéb elnevezések

sült sárgarépa mazsolával, mazsolás-mustármagos sült répa

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2015-02-10 16:50

Azért tetszik ez a recept, mert nagyon hasonlít arra, amit én csinálok. :) Olaj helyett is vajat teszek bele, és hol egy kis barnacukorral karamellizálom, hol sósan csinálom ételízesítővel (pl Vegeta), mikor milyen kedvem van. Legközelebb ilyet csinálok, mert most nagyon mazsolás korszakom van! :)

tucsike
tucsike Sun, 2013-08-11 13:46

Ma találtam rá a receptre és meg is csináltam. Kicsivel több répát készitettem, de nem volt elég. Még az is megette szivesen, aki nem szereti a mazsolát. Köszönöm a receptet!

Stefimari
Stefimari Sun, 2013-03-31 12:12

Most készül! Nagyon gusztának tűnik. Bár a lányom megjegyezte: mazsola muszáj? (Nem szereti.) MUSZÁJ!!!

romi
romi Sat, 2012-04-14 17:20

Örömmel készítettem el a receptet. Kicsit módosítottam rajta (bocsi). Mustármag nélkül, viszont egy kis mézzel ízesítettem. Fantasztikus volt! (Legközelebb egy ki fahéjat is rakok rá.)
Köszönettel tartozom.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-04-14 18:59

Nincs miért. :-)
A mustármag nem szentírás, jól variálható ízlés vagy lehetőség szerint. Örülök, hogy ízlett!

demitibi
demitibi / demitibi Mon, 2012-02-27 12:19

Csak most fedeztem fel ezt a finomságot,és el is készítettem!! ISTENI volt!!! :)
Köszi a jó tippet!!! :)

Bazo
Bazo Wed, 2011-06-01 16:14

Tegnap ez is elkészült, nem tartott ki sokáig ;)

Köszönöm.
Zoli

pallkati
pallkati Sun, 2011-05-29 11:38

Kedves Eszter!

A férjem imádta, ma a sógornőméknek is ezt készítek.

Kati

Big Boss
Big Boss / Big Boss Wed, 2011-02-02 16:44

Kedves Eszter!
Ma kértem a Bogitól, hogy lepjen meg! "ebéd"
Ha esetleg nem sikerül, étterem....
Nos ezt a fantasztikus, de szimpatikusan egyszerű csodálatos dolgot készítette!
Köszönöm.
Dénes

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-30 15:51

Kedves Eszter! Remélem, hogy jó helyre ment, és megtudod nézni?
A linkelés, nekem mást jelent, mint Neked és a fiamnak, Ő egyből tudta, hogy a linkeléssel mit akarsz, de, hogy hova, azt csak remélem, hogy jót mondtam.Köszi szépen.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-30 11:32

Kedves Eszter! Az tuti-imádja az ilyen finomságokat.:-))))))
Ha utólag szeretnék a receptben valamit kijavítani, mert elfelejtettem, hogy pld. a gombát mikor kell beletenni, vagy, hogy a tészta nem al'dante, hanem al dente és szeretném kijavítani, hogy tehetem??Edit segített, hogy menjek be a Saját Oldalakba, és úgy a receptembe, és írjam át, és újra beküldés és oké.De nekem nem jött be, nem engedi, a régi szöveggel adja ki.Mit lehet tenni.Mondjuk a recept alatt a két kérdező hölgynek leírtam, hogy mikor kell a gombát beletenni, a másiknak, meg, hogy a tészta fog keményen olaszul hogy van, mert kérte a kijavítást, de a receptbe nem tudok belemászni.Tudsz egy jó ötletet? Szép hétvégét:Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-01-30 12:43

Amit írsz, elő szokott fordulni, de ez egy szerkesztés/felvitel közben elforduló technikai hiba, ami miatt később nem tudod módosítani, hiába mész bele a receptbe.
Így most nem tudom neked elmondani, de linkeld ide a recepted és amint lesz egy kis időm, ránézek.
Puszi!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-29 20:04

Kedves Eszter! Ez fincsi.Életemben nem gondoltam volna, hogy ehhez mazsolát tegyek,de most igen.:-))
Köszi.Mentve, a lányom nagy örömére! Szép hétvégét.Éva-Anyóca

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2011-01-29 13:39

Eszter, én ezt nagyon szeretném! Imádom az édeskésre karamellizálódott répát, szoktam is csinálni, csak másként. Mazsolával még sosem próbáltam, de nagyon jó ötlet. Köszi érte! Pussz: Gabi

116
sárgarépa 8 közepes db
olívaolaj 1 teáskanál
vaj 0.5 ek
mustármag 1 tk
mazsola 2 marék
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint