Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás puffancs

Mazsolás puffancs
Mazsolás puffancs
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom süti.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát vízbe beáztatjuk.
  2. Amíg ázik, a margarint habosra keverjük a cukorral. 2 tojást beleütünk, és tovább keverjük.
  3. Ezután a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjjat és a lecsepegtetett mazsolát is belerakjuk a masszába.
  4. Sütőpapírra kanalazzuk, belekalkulálva azt, hogy sütés közben kissé szépfolynak, és megdagadnak.
  5. Előmelegített sütőben kisütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 194
elküldve: 9
receptkönyvben: 401
elkészítve: 24/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mazsolás keksz, mazsolás tallérok

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

canon
canon Wed, 2014-03-19 20:01

Vajjal is, kókuszolajjal is csináltam. Úgy hetente kétszer... :) . A liszt harmada teljeskiőrlésű nálam, és mazsola helyett mindenféle aszalt gyümit teszek bele. Nagyon szeretem.

Csilla03
Mazsolacska / Csilla03 Sun, 2013-09-22 08:41

A tegnep este (10 ora korul) mind unatkoztam igy megneztem mit tudnek gyorsan osszedobni :) es hat a puffancshoz pont megvolt minden. gyorsan elkeszul es nagyon finom. majd kiprobalom en is masfele aszalt gyumolcsel mert a parom nem szereti a mazsolat. de nekem nagyon izlet egy finom bogre tea melle. koszi a receptet!

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Sun, 2013-09-22 15:58

Szia Csilla03, örülök, hogy elkészítetted a sütit. Igen, a mazsola nagyon megosztja az embereket, de látod a bejegyzésekből, hogy nagyon sok aszalt gyümölcsös változat készült már! mm

picike21
picike21 / picike21 Mon, 2012-03-05 17:04

Sziasztok,

tudnátok segíteni, hogy kb. hány darab lesz ebből a mennyiségből? mondjuk ha akkora korongokat szeretnék, amekkora a képen van.
Köszönöm :)

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Mon, 2011-05-02 14:38

Szia Moncsimama!

A receptet köszi, nagyon jó... épp most sül a 2. adag. :)
Én aszaltszilvát tettem bele, mert mazsola nem volt itthon. Isteni finom és egyszerű...

Szép napot!

üdv:
Évi

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2011-05-02 20:57

Szia Évi!
Örülök, hogy sikered volt a sütivel! A végén én is kipróbálom valami aszalttal...Jó sütögetést és eszegetést! mm

kylean
Huczek Róza / kylean Mon, 2011-05-02 11:47

nah ezért fogok én befektetni egy aszalógépbe , nincs annyi pénz amit el ne tudnék költeni aszalt gyümire :D

Viki85
Viki85 Mon, 2011-05-02 11:17

Kedves Moncsimama!

Mielőtt elolvastam azt a részt, hogy sütőpapírra kell kanalazni a masszát, arra gondoltam, hogy őzgerinc formában lett megsütve eredetileg a süti és utána lett felvágva. Szerinted meg lehet így is oldani? Nincs kedvem pepecselni a kanalazgatással.
Köszönöm a választ!

Viki

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2011-05-02 12:39

Szia Viki!
Szerintem nem fogod tudni megsütni őzgerincben, mert elég folyós maga a massza. A teteje már szénfekete lesz, de belül még sületlen. Egyébként sec perc kanalazgatni. Amíg az egyik tepsi sül, bőven van idő kanalazgatni. Próbáld ki! Üdv: mm

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-02 11:08

Kedves villers!
Köszönöm szépen, a számunkra egyik legfinomabb aszalt gyümölcs a sárgabarack, aztán szilva, vörösáfonya, meggy, eper, és sorolhatnám,....kivéve a mazsola:-((
Rájöttünk, nem szeretjük magát a gyümölcsöt, ezért nem szeretjük a változatát, azaz aszalva:-))
Köszönöm, és szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-02 11:06

Kedves moncsimama!

Köszönöm szépen!:-)))
Hát igen, nagyon finom mindegyik, de hogy miért kerül ennyibe?? , ugyanakkor, tudom a választ, de mégis,..annyira finomak, hmmm, és hát ha veszek, én is egyfajtát, legalább ott kezdek, hogy 40 dkg, mert kevesebbet meg se éri venni:-)))
...elég zicceres, főleg, ha három-négy félét is veszünk egyszerre, és szinte nem vettünk semmit, de az ára,amit fizettünk érte?! Ugyanakkor megéri:-))
Nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-02 09:54

Kedves Moncsimama!
Nekem tetszik,elmentettem:-))
Nem nagy gond, ha én ezt aszalt vörös áfonyával készítem el? Ugyanis a család nincs oda a mazsoláért.:-)))
Szép napot !
Éva-Anyóca

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2011-05-02 10:58

Kedves Éva-Anyóca! Mi is szeretjük az aszalt gyünölcsöket és biztosan úgy is nagyon finom! Éppen ma vettem én is 40dkg-ot, csak az árán voltam kicsit kiakadva. Szép napot: mm

villers
villers Mon, 2011-05-02 10:06

Ez tuti, hogy minden aszalt gyümölccsel jó, én apróra vágott aszalt barackkal csinálnám :)

624
mazsola 10 dkg
margarin 12 dkg
cukor 12 dkg
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert