Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás puszedli

Mazsolás puszedli
Mazsolás puszedli
57 perc / előkészület: 40 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mili barátnőmtől származik a recept. Legalább 10 éve minden karácsonyra ezt kéri a fiam... úgyhogy nálunk már hagyomány :) Sokáig eláll....ha marad belőle!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Cukormáz

ajánlat

A karácsonyi szokásos mézeskalács helyett ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Fém edényben felmelegítjük a mézet, cukrot és a fűszereket.
  2. Miután kihűlt, beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd a többi alapanyagot is. A tésztát alaposan kidolgozzuk (izmosító feladat), és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát kb. fél órával a nyújtás megkezdése előtt szobahőmérsékletre tesszük. 2mm vastagra nyújtjuk lisztes deszkán. Köröket szaggatunk (pohár:). Az egyik kört megkenjük tojással, közepébe egy kanál tölteléket teszünk, és a másik körrel betakarjuk. Tojással megkenjük a tetejét (ha még puhábban szeretjük és nem fontos, hogy túl szép legyen akkor ezt a lépést hagyjuk ki).
  4. Előmelegített (légkeveréses) sütőben 170 fokon 15-17 percig sütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a sótlan mogyorót megdaráljuk. A mazsolát rumba vagy aromába áztatjuk. A porcukrot hozzáadjuk. Felhasználás előtt összekeverjük a tojással.

Cukormáz

  1. A cukormázhoz a tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Akkor jó az arány, ha szálat húz. A mázat mikulászacskóba töltjük. A sarkába kicsi lyukat vágunk. A vonalakat lendületes mozdulatokkal húzzuk. A formáknak csak a fantázia szabhat határt.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 171
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

midinger

Mióta szakács: 2015.01.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós puszedli, töltött puszedli cukormázzal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1588
méz 250 g
cukor 220 g
vaníliás cukor 1 csomag
szegfűszeg 6 db
fahéj 3 ek
finomliszt 500 g
sütőpor 1 teáskanál
tojás 2 db
vaj 80 g
földimogyoró 120 g
porcukor 120 g
mazsola 150 g
tojás 1 db
porcukor 120 g
tojásfehérje 1 db