Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás répasaláta (Sárgarépa saláta 3.)

Mazsolás répasaláta (Sárgarépa saláta 3.)
Mazsolás répasaláta (Sárgarépa saláta 3.)
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredetileg a cékla-répa formáció égisze alatt futó mazsolás saláta ötletét édesanyám jópár éve gyűjtötte be a templomi örmény nap alkamával. (Sajnos örmény kategória még nem választható, de remélem, ami késik, nem múlik!) Azóta nemcsak a családban nagyon népszerű, hanem nagy vendégségek hamar elfogyó kelléke is - ahhoz a mennyiséghez viszont már kell karizom, ami a répareszelést illeti...
A lényeg, hogy céklával is készíthető, de mivel otthon egyikünk sem rajong a nevezett zöldségért, hamar elhagytuk belőle. Az ízvilág roppant pikáns, akkor jó, ha minden falatra jut egy édes mazsola, érződik a fokhagyma ereje, de a majonéz íze is. Tipikusan kóstolgatós művelet az elkészítése.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Céklával vegyesen is lehet próbálkozni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Összekeverjük a mazsolával.
  3. A tejfölhöz hozzákeverjük a majonézt és a lereszelt fokhagymát.
  4. Az öntetet összeforgatjuk a szilárd anyagokkal, s fóliával és tállal gondosan lefedve pár órán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 560
elküldve: 3
receptkönyvben: 267
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes-tejfölös répasaláta mazoslával, fokhagymás-mazsolás sárgarépa, pikáns sárgarépasaláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iduci
iduci Sun, 2018-01-21 19:41

Igazán különleges íze van. Hús mellé köretnek készítettem, de önálló ételként is megállja a helyét.

helgasummer
Helgasummer / helgasummer Tue, 2012-10-16 17:56

Kedves Durcsó!

Nagyon örülök neki, hogy rátaláltam erre a receptre. Már nagyon sokszor elkészítettem és mindig nagy sikert arat.

üdv.
Helgasummer

178
sárgarépa 50 dkg
mazsola 2 marék
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 1.25 dl
majonéz 2.5 ek