Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás rizs Lizinka konyhájából

Mazsolás rizs Lizinka konyhájából
Mazsolás rizs Lizinka konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy bolti szórólapon találtam rá erre a köretre még régebben. Szelektív válogatás alkalmával a kezembe került. Úgy gondoltam, némi változtatással elkészítem. Azóta gyakran kerül az asztalunkra. Nagyon különleges ízhatású köret. Párolt, sült pulyka és csirkehúshoz kitűnő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyszerű tejszínes, gyümölcsös húsok mellé. Savanyúság nem illik hozzá.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst vajon üvegesre hevítjük. Sózzuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Egy marék mazsolát teszünk bele.
  2. Néha megkeverve kicsit forraljuk, ezután takarék lángon főzzük. Amikor látjuk, hogy a vizét kezdi elfőni, fedő alatt hagyjuk puhulni.
  3. Forrón tesszük a párolt vagy sült csirke mellé.
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 099
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
433 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mazsolás rizsköret, párolt mazsolás rizs, rizs mazsolával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
rizs 1 bögre
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
víz 4 dl