Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral
Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kicsit macerás, de megéri, mert az eredmény egy nagyon finom rizskoch lesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A rizst a tejjel, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a mazsolával és a vaníliás cukorral feltesszük alacsony fokozaton főni.
  3. Közben kikeverjük a tojások sárgáját egy kis cukorral, és amikor már megfőtt a rizs, hozzákeverjük a rizses masszához.
  4. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a többi hozzávalóhoz. A masszát beleöntjük egy kicsi tortaformába, s 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, felszeleteljük, s baracklekvárral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 409
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizsfelfújt, rizskók, mazsolás rizsfelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
rizs 20 dkg
tojás 2 db
tej 5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 1 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 1 marék
rum 3 dl
sárgabaracklekvár 6 teáskanál